A barátságosnak tűnő humanoidok csoportja neurális hálóval tanul és dolgozik 2024 / 02 / 16 / Bobák Zsófia

A norvég 1X robotikai cég kerekeken guruló Eve humanoidjai általános felhasználású robotnak készülnek, amelyeket különböző munkakörökben is alkalmazhatnak az emberek, többek között otthoni feladatok elvégzésére. Az emberszerű gépek neurális hálók segítségével tanulnak vizuális információk alapján, ami megkönnyíti és felgyorsítja a betanításukat. "A neurális hálózat képeket fogyaszt és cselekvést bocsát ki, hogy vezérelje a motorokat, a karokat, fogókat, a törzset és fejet" - magyarázza az 1X a robotokkal kapcsolatban, hozzátéve, hogy a robotok tréningezése során többlépcsős folyamatban finomítottak addig a kezdeti modelleken, amíg létre nem hozták a specifikus feladatok (például egy-egy ajtó kinyitása) ellátásához szükséges programokat. Az Eve robotok a videóban láthatólag csendben, mosollyal az arcukon, pontosabban kijelzőjükön, végzik a feladataikat: ruhát hajtogatnak, pakolnak és szükség esetén a töltőhöz gurulnak. A való életben az Eve-ek otthoni alkalmazására még várni kell, de biztonsági őrként már használják őket több helyszínen is. (Fotó: 1X)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Vészesen közeleg a Q-nap, amikor minden rendszer feltörhetővé válik
Vészesen közeleg a Q-nap, amikor minden rendszer feltörhetővé válik
A Q-nap az az időpont, amikor a kvantumszámítógépek képesek lesznek feltörni a ma használt titkosítási módszereket. Ez pedig akár már jövőre is bekövetkezhet.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.