A biciklimegosztó szolgáltatások után itt az ülésmegosztó

2023 / 06 / 03 / Bobák Zsófia
A biciklimegosztó szolgáltatások után itt az ülésmegosztó
Nincs több felesleges séta, ha lábbal irányítható ülésekkel száguldhatunk az épületekben.

Az AngGo ülést a koreai UNIST (Ulsan National Institute of Science and Technology) mérnökei fejlesztették azzal a céllal, hogy a beltéri közlekedés újabb formáját alapozzák meg és azok számára is kényelmes megoldást nyújtsanak a séta kiváltására, akik nem szeretnék sok mozgással fárasztani magukat.

Az ülés legérdekesebb jellemzője, hogy kétféle üzemmódban is működik: egyrészt tud autonóm módon közlekedni, így egy potenciális felhasználó megjelenése esetén egyszerűen odagurul az emberhez, másrészt indulás után átvált lábbal irányítható üzemmódba - ekkor már a felhasználó vezérli a lábtámaszon található platform segítségével. Az AngGo belsejébe csomagokat is lehet pakolni, ami még inkább megkönnyíti a beltéri közlekedést.

Az eszközt emiatt főként repülőtereken, bevásárlóközpontokban és más forgalmas közösségi terekben lehet optimálisan alkalmazni, valamint az idősebbek mozgását is könnyítheti, egyúttal a bicikli, - és rollermegosztó szolgáltatások épületeken belül használható alternatíváját kínálja.

"A cél egy Megosztott Beltéri Okos Mobilitási eszköz fejlesztése és annak biztosítása hogy az AngGo-N gyakorlatias módon eleget tesz a felhasználók kívánalmainak."

- írják a mérnökök a találmány bemutatásában.

A feltalálók az "okosüléssel" kapcsolatban kiemelik, hogy alkalmazása közben lehetséges mindkét kéz szabad használata, vagyis az utasai az út alatt is tudnak másokkal gesztikulációval kommunikálni vagy akár tableten a munkájukat végezni, esetleg olvasni. Az ülés eközben maximum 8 km/h-ás sebességgel biztonságosan navigál keresztül bármilyen forgalmas terepen a rajta elhelyezett szenzorok segítségével. Az AngGo prototípusát már tesztelik, de a jármű egyelőre nem fog megjelenni a reptereken és más létesítményekben, mivel a próba csak a koncepció életképességének bizonyítását szolgálja.

(Fotó: UNIST)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Kína ezzel a humanoid robottal kívánja megoldani az elöregedő társadalom problémáját
Kína ezzel a humanoid robottal kívánja megoldani az elöregedő társadalom problémáját
A GR-1 a ChatGPT-hez hasonló kommunikációs rendszerrel rendelkezik majd, hogy hatékonyan tudja ellátni feladatait az idősgondozás, katasztrófavédelem, vagy akár a háztartásvezetés területén.
Robotkutyák és drónok csapatai szolgálhatnak a jövő háborúiban
Robotkutyák és drónok csapatai szolgálhatnak a jövő háborúiban
A Ghost Robotics négylábú gépeit tesztelik katonai célú alkalmazásokra - a drónokkal együttműködő gépeket városi környezetben vetnék be.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.