A Boeing ideiglenesen felfüggeszti a 737 MAX gyártását

2020 / 01 / 04 / Justin Viktor
A Boeing ideiglenesen felfüggeszti a 737 MAX gyártását
A Boeing bejelentette, hogy a botrányokkal, tervezési-, gyártási-, üzemeltetési- és szoftverproblémákkal küzdő 737 MAX repülőgépcsalád gyártását januártól ideiglenesen leállítják.

Az MCAS rendszer hibájából (Maneuvering Characteristics Augmentation System) bekövetkezett két tömegkatasztrófa után a repülőgépeket a világ minden táján a földre parancsolták. A légitársaságok növekvő kártérítési igényei ellenére a Boeing továbbra is folytatta a 737 MAX repülőgépek gyártását havonta 42 gép sebességgel.

Ez hihetetlen látványt nyújtó helyzetet eredményezett a washingtoni Boeing gyárban, ahol szárnytól-szárnyig parkoltak a gyártócsarnokból  frissen kikerült repülőgépek.

Az amerikai gyártó korábban bízott abban, hogy visszatérhet a kereskedelmi szolgáltatásba 2019-ben, annak ellenére, hogy az FAA továbbra sem hagyta jóvá a gépet, de eközben az észak-amerikai fuvarozók elkezdték eltávolítani a MAX gépeket a menetrendekből egészen 2020 áprilisáig.

Tavaly augusztusban a Boeingnél még biztosak voltak abban, hogy a sugárhajtású gép 2019-ben visszatérhet a szolgálatba, de a legutóbbi lépés azt sugallja, hogy a kereskedelmi szolgáltatás késleltetése a vártnál hosszabb ideig eltarthat.

A vállalat nyilatkozatában kijelentette, hogy a beszállítók valószínűleg megsínylik a döntést, ám ebben a szakaszban nem tervezi a 737 MAX program alkalmazottainak létszámcsökkentését.

A világon jelenleg több mint 400 MAX repülőgép áll letárolva, és a folyamatban lévő válság költsége már több mint 9 milliárd dollár. Úgy tűnik ugyanakkor, hogy még nincs látótávolságban a vége, mivel a szabályozók mind a gyártóval, mind a közvéleménnyel kialakítandó konszenzussal küzdenek a biztonságos szolgáltatáshoz való visszatérés érdekében.

Még akkor is, ha az FAA jóváhagyja egyszer a szoftverjavítást, és lehetővé teszi a szolgáltatásba való visszatérést, más világszerte működő szabályozóknak, Európától-Kínáig, szintén jóvá kell hagyniuk a repülőgépet a biztonságos üzembe helyezéshez, amely még hosszabb időt vehet igénybe.

A Boeing szóvivőjének elmondásában: „A folyamat minden egyes szakaszában a Boeing szorosan együttműködött az FAA-val és más szabályozókkal. Részletes dokumentációt szolgáltatunk, repülnek a szimulátorainkban, segítettünk nekik megérteni logikánkat, valamint az új eljárások, a szoftver és a javasolt oktatóanyagok felépítését annak biztosítása érdekében, hogy teljes mértékben elégedettek legyenek a repülőgép biztonságával. Az FAA és más szabályozó hatóságok határozzák meg végső soron a szolgálatba való visszatérést minden egyes illetékes joghatóságon belül. Ez magában foglalhatja a szakaszos visszatérést, és az időbeni ütemezés joghatóságonként eltérő lehet.”

(Forrás: Forbes Képek: Wikipédia)


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hogy fog kinézni a világ tíz év múlva, mikor a fizikai és virtuális valóság teljesen egybeolvad és a transzmédia eluralkodik?
Hogy fog kinézni a világ tíz év múlva, mikor a fizikai és virtuális valóság teljesen egybeolvad és a transzmédia eluralkodik?
A Sony bemutatta koncepcióját a világról, ahol a tartalomgyártók speciális XR-szemüvegekben gyűlnek össze és kreálnak képzeletbeli világokat, amelyben a transzmédia történetmesélés teljesen ki tud bontakozni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.