A csendesen repülő Midnight szállítja az utasokat 2025-től 2022 / 11 / 23 / Bobák Zsófia

Az eVTOL-os légitaxi szolgáltatások megkezdésére már nem kell sokat várni: a cégek már építik a légi járműveik végleges változatait, amelyek az engedélyek megszerzése után, 2024-ben vagy 2025-ben utasokat is szállíthatnak a tervek szerint. Az Archer eVTOL-ja New Yorkban fog szolgálatot teljesíteni, ahol a United Airlinesszal közös program keretében a repülőtérről vagy repülőtérre tartó utakat bonyolíthatják majd le az utasok a segítségükkel. A Midnightot november 17-én mutatta be a cég: ezt a gépet már nem csak tesztelésre használják majd, hanem a későbbi légitaxi szolgáltatás járműveként is. A Midnight rövid, körülbelül 30 kilométeres utakra lesz alkalmas, a megállóknál pedig egészen rövid idő alatt (10 perc) fel lehet tölteni és indulhat is a következő körre. Az eVTOL nem automata üzemmódban dolgozik majd, hanem pilóta vezeti és egyszerre négy utas szállítására alkalmas. A különösen halk működést többek között a kisméretű propellerek alkalmazásával érték el a mérnökök, a jármű ugyanis csak 45 dBA zajt generál, illetve ennyi éri el a magasból az embereket. Az engedélyek megszerzését 2024-re, a szolgáltatás indítását pedig 2025-re tervezik.
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Már repülhet is a fúziós űrhajtómű
Már repülhet is a fúziós űrhajtómű
Felével növeli meg a tolóerőt ez a régi-új technológia.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.