A Csillagok Háborújából érkezett a lábakkal rendelkező jármű, ami egy napon az ajtónk előtt is megjelenhet 2024 / 04 / 05 / Bobák Zsófia

Joohyung Kim, az Urbana-Champaign Illinoisi Egyetem professzora, akinek laboratóriumában intelligens kinetikus gépek fejlesztésével foglalkoznak a mérnökök, olyan járművet készített, amihez egyszerre merített ihletet a valóságban is létező egykerekű szerkezetekből és a sci-fik valóságtól elrugaszkodott világából. A Csillagok Háborúja történetekben felbukkanó Tsemu-6 egyszemélyes “kerékpár” ugyan eredetileg sokkal nagyobb méretű és gyorsabb, mint a professzor és munkatársai által létrehozott gépezet, de működési elve hasonló: visszahúzható lábakkal ellátott egykerekű, ami a lábak segítségével tudja szükség esetén egyensúlyozni és megtartani magát, de kiegészítők nélkül is képes a működésre. A Ringbot a filmbeli verziótól eltérően nem alkalmas személyszállításra, legalábbis a prototípus nem elég nagy és strapabíró ehhez, de a későbbiekben akár házhoz szállítási feladatokat is rá lehet majd bízni, mivel önállóan üzemel és kevesebb helyet igényel a járdákon, mint a jelenleg használatban lévő szállítórobotok, így kényelmesebb a használata a zsúfolt városi környezetben. Ehhez azonban további változatok építését tervezik a mérnökök, akik a videóban szereplő robotot csak a koncepció életképességét bizonyító modellnek szánták. A szerkezetről beszámoló tanulmány leírása szerint a következő generációs verziók már négy lábbal lesznek felszerelve és a méretüket is növelik, a robot ennélfogva tud majd váltani a guruló és lábakon való közlekedési módok között. (Yanko Design Fotó: KIMLAB)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A halaknak valóban nincs hasznára a bicikli, nekünk viszont igen – akár a víz alatt is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.