A felhő alapú adattárolást is 'kizöldítené' az Oracle 2025-re

2021 / 07 / 11 / Perei Dóra
A felhő alapú adattárolást is 'kizöldítené' az Oracle 2025-re
Safra Catz, az Oracle vezérigazgatója napokban nyilatkozott arról, hogy a megújuló energiákra való áttérés mérföldkőnek számít a fenntarthatóbb jövő felé tett erőfeszítéseik történetében. Hozzátette: vállalatuk a kezdetektől fogva azon volt, olyan technológiát biztosítson ügyfeleinek, amellyel csökkenthetik ökológiai lábnyomukat, ez az új cél pedig jól tükrözi ügyfeleik, partnereik és befektetőik közös értékeit.

Milyen törekvéseket szeretnének megvalósítani?

  • Tiszta felhő: 2025-re az összes következő generációs Oracle felhő régió száz százalékban megújuló energiával üzemel majd.
  • Hardver újrahasznosítás: az elektronikus hulladék csökkentése érdekében tett erőfeszítéseinek folytatásaként az Oracle a 2020-as gazdasági év során több mint ezer tonna kidobásra ítélt hardvereszközt gyűjtött be, amelynek 99,6 százalékát vagy újra felhasználták vagy újrahasznosították.
  • Hulladékcsökkentés: a vállalat - négyzetméter alapon számolva - huszonöt százalékkal csökkentette a tulajdonában lévő épületek hulladéktárolóiba került hulladék mennyiségét 2015 óta.
  • Felelős beszerzés: az Oracle minden kiemelt beszállítójától elvárja, hogy 2025-re rendelkezzenek saját környezetvédelmi programmal.

„A megújuló energia kulcsfontosságú a klímaváltozás kezeléséhez és segít minket abban, hogy egy tisztább, zöldebb jövő felé haladhassunk”

– mondta Kwasi Kwarteng, az Egyesült Királyság üzleti és energiaügyi minisztere. Majd megjegyezte: cégük ambiciózus vállalásával egyrészt biztosítja, hogy gyorsabban beköszönthessen a fenntartható jövő, emellett világszerte környezettudatosabb működésre ösztönözik a vállalkozásokat.

Cecilie Heuch, a Telenor Group ügyvezető-alelnöke, valamint humán és fenntarthatósági vezetője elmondása szerint a Telenor Group tudományos alapú célokat tűzött ki saját kibocsátásának 2030-ig történő ötvenhét százalékos csökkentésére, ezzel párhuzamosan beszállítóikkal együttműködve csökkentik az ellátási láncunk kibocsátásait is. Ahogy fogalmazott, számukra kritikus fontosságú, hogy beszállító partnereik is elkötelezettek legyenek, ezért is örülnek az Oracle vállalásának, miszerint 2025-re száz százalékban megújuló energiával működnének. Aki kíváncsi, a cég fenntarthatósági törekvéseiről az Oracle CSR jelentéséből még többet megtudhat.

(Fotó: Oracle)

További cikkek a témában:

"Ami idáig juttatott, az a fiatalkoromban Magyarországon töltött időm"  Jason Williamson, az Oracle for Startups alelnöke és globális vezetőjével beszélgettünk életútjáról, a feltörekvő technológiákról és iparágakról, valamint arról, hogy szerinte hogyan alakul a startupok és nagyvállalatok kapcsolata.

Napenergiából hidrogént szuperhatékonyan Japán, belga és kínai kutatók értek el új eredményeket a napenergiával történő hidrogéntermelés területén. A napenergia ideális megoldás lehetne erre, hiszen közel tiszta energiaforrás, de az igazi áttörés még várat magára.

Akkora szélerőművet terveztek, mint három Eiffel-torony A Wind Catcher (azaz szélfogó) egyelőre csak a tervezőasztalon létezik, de ha megépítik, 80 ezer háztartás energiaigényét fedezhetné.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ez a sziget majdnem egy hónapig kizárólag víz- és szélenergiából tartotta fent magát
Ez a sziget majdnem egy hónapig kizárólag víz- és szélenergiából tartotta fent magát
A Kanári-szigetek legkisebbike rekordot állított fel azzal, hogy 28 egymást követő napon keresztül csak szél- és vízenergiát használt.
Újradefiniálná egy amerikai cég a tengeri szélerőművek működését
Újradefiniálná egy amerikai cég a tengeri szélerőművek működését
A T-Omega Wind egy kis méretű prototípussal már teszteli a piramis alakú, vízen lebegő szélturbina életképességét.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.