A felhő alapú adattárolást is 'kizöldítené' az Oracle 2025-re

2021 / 07 / 11 / Perei Dóra
A felhő alapú adattárolást is 'kizöldítené' az Oracle 2025-re
Safra Catz, az Oracle vezérigazgatója napokban nyilatkozott arról, hogy a megújuló energiákra való áttérés mérföldkőnek számít a fenntarthatóbb jövő felé tett erőfeszítéseik történetében. Hozzátette: vállalatuk a kezdetektől fogva azon volt, olyan technológiát biztosítson ügyfeleinek, amellyel csökkenthetik ökológiai lábnyomukat, ez az új cél pedig jól tükrözi ügyfeleik, partnereik és befektetőik közös értékeit.

Milyen törekvéseket szeretnének megvalósítani?

  • Tiszta felhő: 2025-re az összes következő generációs Oracle felhő régió száz százalékban megújuló energiával üzemel majd.
  • Hardver újrahasznosítás: az elektronikus hulladék csökkentése érdekében tett erőfeszítéseinek folytatásaként az Oracle a 2020-as gazdasági év során több mint ezer tonna kidobásra ítélt hardvereszközt gyűjtött be, amelynek 99,6 százalékát vagy újra felhasználták vagy újrahasznosították.
  • Hulladékcsökkentés: a vállalat - négyzetméter alapon számolva - huszonöt százalékkal csökkentette a tulajdonában lévő épületek hulladéktárolóiba került hulladék mennyiségét 2015 óta.
  • Felelős beszerzés: az Oracle minden kiemelt beszállítójától elvárja, hogy 2025-re rendelkezzenek saját környezetvédelmi programmal.

„A megújuló energia kulcsfontosságú a klímaváltozás kezeléséhez és segít minket abban, hogy egy tisztább, zöldebb jövő felé haladhassunk”

– mondta Kwasi Kwarteng, az Egyesült Királyság üzleti és energiaügyi minisztere. Majd megjegyezte: cégük ambiciózus vállalásával egyrészt biztosítja, hogy gyorsabban beköszönthessen a fenntartható jövő, emellett világszerte környezettudatosabb működésre ösztönözik a vállalkozásokat.

Cecilie Heuch, a Telenor Group ügyvezető-alelnöke, valamint humán és fenntarthatósági vezetője elmondása szerint a Telenor Group tudományos alapú célokat tűzött ki saját kibocsátásának 2030-ig történő ötvenhét százalékos csökkentésére, ezzel párhuzamosan beszállítóikkal együttműködve csökkentik az ellátási láncunk kibocsátásait is. Ahogy fogalmazott, számukra kritikus fontosságú, hogy beszállító partnereik is elkötelezettek legyenek, ezért is örülnek az Oracle vállalásának, miszerint 2025-re száz százalékban megújuló energiával működnének. Aki kíváncsi, a cég fenntarthatósági törekvéseiről az Oracle CSR jelentéséből még többet megtudhat.

(Fotó: Oracle)

További cikkek a témában:

"Ami idáig juttatott, az a fiatalkoromban Magyarországon töltött időm"  Jason Williamson, az Oracle for Startups alelnöke és globális vezetőjével beszélgettünk életútjáról, a feltörekvő technológiákról és iparágakról, valamint arról, hogy szerinte hogyan alakul a startupok és nagyvállalatok kapcsolata.

Napenergiából hidrogént szuperhatékonyan Japán, belga és kínai kutatók értek el új eredményeket a napenergiával történő hidrogéntermelés területén. A napenergia ideális megoldás lehetne erre, hiszen közel tiszta energiaforrás, de az igazi áttörés még várat magára.

Akkora szélerőművet terveztek, mint három Eiffel-torony A Wind Catcher (azaz szélfogó) egyelőre csak a tervezőasztalon létezik, de ha megépítik, 80 ezer háztartás energiaigényét fedezhetné.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Ötven éve vizsgálhatnánk a klímaváltozás hatásait, de Nixon elnök másként döntött
Ötven éve vizsgálhatnánk a klímaváltozás hatásait, de Nixon elnök másként döntött
Az amerikai politikus asztalára került, 1971-ben készült dokumentum az "emberi faj túlélésének biztosításáról" írt, és csak most került nyilvánosságra.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.