A Ford különleges automata elektromos töltőrendszert fejlesztett 2022 / 07 / 23 / Bobák Zsófia

A Ford robotizált elektromos autó töltőrendszere a mozgássérültek segítésének céljával készült: a telefonról indítható FordPass applikációval működésbe hozott gép automatikusan csatlakozik az autóra, amelyen a töltőnyílás fedele szintén magától, emberi beavatkozás nélkül nyílik fel, így a jármű tulajdonosának sokkal kevesebb idejébe és energiájába kerül a művelet elvégzése. A Ford a robotot jelenleg Németországban teszteli való életbeli körülmények között, de a jövőben további fejlesztéseket terveznek a rendszert illetően: az elképzelés szerint az autók maguktól (persze az utasítás kiadása után) találnak el a töltőpontokhoz és önállóan térnek vissza, mindeközben a sofőrnek nem is szükséges a járműben tartózkodnia. (Fotó: Ford of Europe)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.