A gépek ünnepén a robotkutya a robotpókkal táncol 2021 / 12 / 06 / Bobák Zsófia

A Cseh Műszaki Egyetemen már elérkezett a karácsony, amit a robotok teljes átéléssel ünnepelnek, mintha megvalósult volna Karel Čapek művének végkifejlete, és a gépek átvették volna az uralmat, csak kevésbé disztópikus formában. A humanoidokat és Spotokat az egyetem villamosmérnöki karának munkatársai irányítják, vagyis egyelőre nem automatizált módon valósítják meg a koreográfiát, de a gépek folyamatosan tanulnak az intézmény falai között. Az egyik szereplőt, a világító szemöldökű humanoid iCub-ot például kifejezetten abból a célból borították be elektronikus bőrrel, amely sok tucatnyi érzékelőt tartalmaz, hogy megtanítsák arra, hogyan ismerje fel és használja a saját testét, úgy ahogy egy kisgyerek is teszi. A SCARAB II névre hallgató gép, amely formája alapján pók, mozgása alapján hangya, az egyetem saját fejlesztésű 5G infrastruktúrájára csatlakozva minimális késleltetéssel közvetíti a kamerája képeit, a kerekeken gördülő SK8O ('Skate-o') pedig a dinamikus mozgás tanulmányozását szolgálja. (Fotó: CVUTFEL/YouTube)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Az egyik legismertebb sportlap MI-generálta cikkeket publikálhatott, kitalált szerzők neve alatt
Az egyik legismertebb sportlap MI-generálta cikkeket publikálhatott, kitalált szerzők neve alatt
A Sports Illustrated dolgozói felháborodtak, a lap tulajdonosa hárít.
Felszerelték a B-2 Spiritet az USA legújabb atombombájával
Felszerelték a B-2 Spiritet az USA legújabb atombombájával
Remélhetőleg sosem fogják élesben bevetni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.