A gépek ünnepén a robotkutya a robotpókkal táncol 2021 / 12 / 06 / Bobák Zsófia

A Cseh Műszaki Egyetemen már elérkezett a karácsony, amit a robotok teljes átéléssel ünnepelnek, mintha megvalósult volna Karel Čapek művének végkifejlete, és a gépek átvették volna az uralmat, csak kevésbé disztópikus formában. A humanoidokat és Spotokat az egyetem villamosmérnöki karának munkatársai irányítják, vagyis egyelőre nem automatizált módon valósítják meg a koreográfiát, de a gépek folyamatosan tanulnak az intézmény falai között. Az egyik szereplőt, a világító szemöldökű humanoid iCub-ot például kifejezetten abból a célból borították be elektronikus bőrrel, amely sok tucatnyi érzékelőt tartalmaz, hogy megtanítsák arra, hogyan ismerje fel és használja a saját testét, úgy ahogy egy kisgyerek is teszi. A SCARAB II névre hallgató gép, amely formája alapján pók, mozgása alapján hangya, az egyetem saját fejlesztésű 5G infrastruktúrájára csatlakozva minimális késleltetéssel közvetíti a kamerája képeit, a kerekeken gördülő SK8O ('Skate-o') pedig a dinamikus mozgás tanulmányozását szolgálja. (Fotó: CVUTFEL/YouTube)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Magától feloldódik és eltűnik az agyban a homokszem méretű implantátum
Magától feloldódik és eltűnik az agyban a homokszem méretű implantátum
Egészen apró, agyba ültethető érzékelőt fejlesztettek kínai kutatók, ami vezetékek nélkül működik és néhány hét alatt lebomlik a testben.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.