A Google elkészítette eddigi egyik leghaszontalanabb eszközét

2023 / 10 / 09 / Bobák Zsófia
A Google elkészítette eddigi egyik leghaszontalanabb eszközét
Bár nehéz versenyezni a 2020-ban kiadott Envelope-pal, ami tulajdonképpen egy üres boríték volt, de egy új fejlesztés fényében úgy tűnik, a Google tervezői azóta sem tétlenkednek, ha felesleges újításokról van szó.

A Google fejlesztései között nem csak gyakorlati célokra szánt, praktikus termékek találhatóak, amelyek nagy eséllyel segítik az embereket mindennapi életükben és válnak széles körben használt eszközzé. A tervezők időnként igencsak elengedik a fantáziájukat és olyan koncepciókat is alkotnak, amelyek születését sokkal inkább a kreativitás, mint a jó üzleti érzék indokolja és amelyekről már bemutatásuk pillanatában lehet sejteni, hogy nem fognak hatalmas karriert befutni.

Ilyen volt többek között a 2020-ban bemutatott Envelope (Boríték) alkalmazás, amivel egy üres boríték sablonját lehetett letölteni és kinyomtatni, aminek egyetlen funkciója az volt, hogy az állandó képernyőbámulásba belefáradt emberek el tudják benne rejteni a mobiltelefonjukat saját maguk elől. A Digitális Jóllét program keretében fejlesztett alkalmazás inkább figyelemfelkeltő projektnek készült, mint valódi terméknek, de a Play Store-ból letölthető applikációnak mégis voltak felhasználói, még ha kevesen is.

Hogy milyen jövő áll a Gboard CAPS előtt, az még nem derült ki, de a frissen megjelent Google eszköz első pillantásra a lehető leghaszontalanabb megoldást nyújtja egy sokakat sújtó problémára. Ez esetben azonban nem kell aggódni a praktikusság hiánya miatt, mivel a CAPS-et nem titkoltan csak viccnek szánták a cég japán fejlesztői. A Gboard CAPS egy fejen hordható billentyűzet, ami egyszerre funkcionál sapkaként és számítógépes kiegészítőként és amivel bárhol bármikor gépelhetünk kényelmesen és feltűnés nélkül. Nincs többé probléma az otthon felejtett vagy vezetékekkel működő, így nehezebben használható billentyűzetekkel, sem az okostelefon kijelzőjének apró betűivel, immár csak a CAPS-re van szükség ahhoz, hogy leírjuk felmerülő gondolatainkat például egy gyors közösségi média posztban.

A sapka egyszerűen működik: érzékeli a viselője mozgását és a különböző karaktereket a fej elfordításával lehet kikeresni, majd az eszköz tetejének benyomásával bevinni. A berendezés Bluetoothszal kapcsolódik a számítógéphez vagy okoseszközökhöz és 120mAh akkumulátor biztosítja az energiaellátását, emellett egy szíj is tartozik hozzá (CAPS Lock), hogy szeles időben se kelljen abbahagyni a gépelést.

Azok számára, akik nem riadnak vissza az újdonságoktól és most azonnal meg is rendelnék a billentyűzetsapkát, rossz hír lehet, hogy a Google Japan nem tervezi forgalomba hozni a terméket, viszont megosztották GitHubon az eszköz elkészítésének titkait, így bárki gyárthat magának egyet otthon, csak némi kartonpapírra és kitartásra van szükség hozzá.

(Fotó: Google Japan)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A borsószem méretű, agyba ültethető eszköz elhozhatja a jövőt, amiben az agyi beültetés rutinműtétnek számít
A borsószem méretű, agyba ültethető eszköz elhozhatja a jövőt, amiben az agyi beültetés rutinműtétnek számít
Az implantátummal első körben pszichiátriai és neurológiai rendellenességek kezelésére fogják haszálni. Az eszköz 9 milliméter széles és nem tartalmaz akkumulátort, nem kell mélyre helyezni, így a későbbiekben egészen könnyen lehet majd beültetni a páciensekbe a kutatók tervei szerint.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.