A halott orosz tank, amely körbe-körbe jár 2022 / 11 / 13 / Felkai Ádám

Orosz kísértet tank – a videó bejárta a közösségi médiát, és talán nem is véletlen, hiszen az „önjáró” harckocsi minden borzalmával és értelmetlenségével együtt jól szimbolizálja a szomszédunkban dúló háborút. Mint azt a Daily Star írja, a felvételt először a Ukraine Weapons Tracker Twitter-oldal közölte, majd ezt a Visegrad24 is átvette. Azt nem tudni, hogy a felvétel pontosan hol és mikor készült, de a videón egy orosz T–80BV tank látható, amelyet eltaláltak az ukránok. A tank elvesztette az egyik lánctalpát, a személyzet pedig a feltételezések szerint vagy meghalt vagy súlyosan megsérült, azonban a jármű motorja ezután is járt, így addig rótta értelmetlenül a köröket, amíg ki nem fogyott belőle a benzin – a fentebbi, YouTube-ra feltöltött felvétel elemzője szerint ez legalább 10 perc lehetett. A felvételt egy ukrán drón készítette. Habár a fentebb hivatkozott Twitter oldalakra a felvétel ezen része közvetlenül már nem került fel (viszont mindkét Twitter fiókra hozzászólásban feltöltötték), de a YouTube-felvételen az is látható, hogy miután a harckocsi leállt, egy orosz katona ellenőrzi a tank legénységét, majd távozik – ami alapján feltételezhető, hogy a katonákat már nem lehetett megmenteni. A katona azonban nem veszi észre a drónt, amely két gránátot is ejt rá – ami arra utal, hogy az ukrán drónok mostanra akár több gránátot is képesek magukkal vinni. A videó megtekintését csak erősebb idegzetűeknek ajánljuk! (Kép: Twitter/Ukraine Weapons Tracker)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ha ez igaz, az mindent megváltoztat: huszonhétezer éves piramist találtak
Ha ez igaz, az mindent megváltoztat: huszonhétezer éves piramist találtak
Kérdés, hogy igaz-e, hogy az egyiptomiaknál is ősibb piramisokra akadtak? A rendkívüli kijelentésekkel kapcsolatban ugyanis rendkívüli bizonyítékokra lenne szükség. A cikkből kiderül, hogy mi okoz vihart jelenleg a régészeti tudományos közösségben, ami miatt vizsgálat is indult.
Másfél évszázad után megszűnik az egyik legrégebbi tudományos folyóirat
Másfél évszázad után megszűnik az egyik legrégebbi tudományos folyóirat
Charles Darwin felfedezéseiről újdonságként számolhatott be a Popular Science a tizenkilencedik század végén.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.