A halott orosz tank, amely körbe-körbe jár 2022 / 11 / 13 / Felkai Ádám

Orosz kísértet tank – a videó bejárta a közösségi médiát, és talán nem is véletlen, hiszen az „önjáró” harckocsi minden borzalmával és értelmetlenségével együtt jól szimbolizálja a szomszédunkban dúló háborút. Mint azt a Daily Star írja, a felvételt először a Ukraine Weapons Tracker Twitter-oldal közölte, majd ezt a Visegrad24 is átvette. Azt nem tudni, hogy a felvétel pontosan hol és mikor készült, de a videón egy orosz T–80BV tank látható, amelyet eltaláltak az ukránok. A tank elvesztette az egyik lánctalpát, a személyzet pedig a feltételezések szerint vagy meghalt vagy súlyosan megsérült, azonban a jármű motorja ezután is járt, így addig rótta értelmetlenül a köröket, amíg ki nem fogyott belőle a benzin – a fentebbi, YouTube-ra feltöltött felvétel elemzője szerint ez legalább 10 perc lehetett. A felvételt egy ukrán drón készítette. Habár a fentebb hivatkozott Twitter oldalakra a felvétel ezen része közvetlenül már nem került fel (viszont mindkét Twitter fiókra hozzászólásban feltöltötték), de a YouTube-felvételen az is látható, hogy miután a harckocsi leállt, egy orosz katona ellenőrzi a tank legénységét, majd távozik – ami alapján feltételezhető, hogy a katonákat már nem lehetett megmenteni. A katona azonban nem veszi észre a drónt, amely két gránátot is ejt rá – ami arra utal, hogy az ukrán drónok mostanra akár több gránátot is képesek magukkal vinni. A videó megtekintését csak erősebb idegzetűeknek ajánljuk! (Kép: Twitter/Ukraine Weapons Tracker)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Miért nem találkozunk idegenekkel? – A válasz az AI lehet egy félelmetes elmélet szerint
Miért nem találkozunk idegenekkel? – A válasz az AI lehet egy félelmetes elmélet szerint
Egy új elmélet szerint a Nagy Szűrő egy versenyfutás az mesterséges szuperintelligencia és a bolygóközi utazás és letelepedés között – és ebben a versenyben nem állunk épp túl jól.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.