A Hankook megalkotta a robotizált kereket, ami autó nélkül is működik 2022 / 10 / 10 / Bobák Zsófia

A Hankook Tire bemutatta a városok újraformálásáról szóló vízióját, amelynek szerves részét képezi az utakon való közeledés új lehetőségeinek feltérképezése is. A koncepció szerint a robotizált platformok az épületeken belül és kívül mindenhol megjelennének: átlátszó podok szállítanák az embereket akár az irodákban, akár az utakon, a különféle terek új módszer szerinti felhasználásának jegyében. A Wheelbot nevű önjáró és 360 fokban forduló kerék az Urban Reshaping 2022 projekt első eleme, amelyet a gyakorlatban is megalkottak. A kerekek az elképzelés szerint a jövőben bármilyen újrakonfigurálható elrendezésben használhatóak lesznek és lehetőséget adnak arra, hogy a járművek egészen rugalmas módon közlekedjenek az utakon, könnyedén irányt váltva és gond nélkül parkolva a legtömöttebb utcákon is. A robotkereket, akárcsak a Hankook többi koncepció platformját, mesterséges intelligencia vezérelte rendszerrel is ellátták, így az irányítás vagy rajban dolgozás feladatát is rájuk lehet bízni. (Fotó: Hankook)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Történet az autóról, ami rádióhullámokból állított elő energiát állítólag
Történet az autóról, ami rádióhullámokból állított elő energiát állítólag
A rádióhullámok a Földön mindenütt jelen vannak – ebből adódik az ötlet, hogy ha ezt energiaként hasznosíthatnánk, akkor nem kellene az eszközeinket tölteni. Ez az elképzelés önmagában nem új, a lépték viszont igen: egy egész autó működtetésére ugyanis sosem tűnt elégnek az így nyerhető energia. Legalábbis nem tűnt annak egészen 2015-ig.
Háromszázezer autón vizsgálták, hogy az elektromos vagy a benzines modellek a megbízhatóbbak
Háromszázezer autón vizsgálták, hogy az elektromos vagy a benzines modellek a megbízhatóbbak
Az amerikai Consumer Reports kutatása szolgált egy-két meglepetéssel.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.