A humánökológus szerint elkerülhetjük, hogy a Mad Max világában találjuk magunkat

2024 / 06 / 20 / Raketa.hu
A Rakéta szerzői rendszeres vendégei a radiocafé 98.0 Kávézó a világ végén című műsorának. A legutóbbi adás középpontjában az állt, hogy vajon tényleg a világvége felé haladunk-e, és ha igen, akkor miért nem. McMenemy Márk és Marvin vendége Takács-Sánta András, az ELTE egyetemi docense, humánökológiai szakigazgatója volt.

Hétről hétre hallunk elkeserítőbbnél elkeserítőbb híreket arról, hogy milyen rosszul állunk az éghajlatváltozással, a pazarlással vagy épp a műanyagokkal szembeni harcban. Ám akadnak, akik egyszerre értenek ezekhez a területekhez, és gondolják úgy, hogy nincs még minden veszve.

Takács-Sánta András huszonöt éve tanít az ELTE-n, kutatásai leginkább a környezeti problémák társadalmi hátterével, illetve enyhítésük lehetőségeivel kapcsolatosak, a többi között az ökológiai fenntarthatóság helyi, kisközösségi lehetőségeivel is foglalkozik. A szakembernek most jelent meg Világeleje című könyve, amely szerint ugyan nem jó a helyzetünk, de a kezünkben az irányítás, hogy elkerüljük a Mad Max-világot - erről beszélgetett a két műsorvezetővel.


Hurrikánok erejéből termel áramot a brutális szélturbina
A hihetetlen szerkezet nem csak ellenáll a legrémesebb ítéletidőnek, de áramtermelésre használja annak erejét.
Különös fényeket rögzített a Föld légkörében az ISS asztronautája
Különös fényeket rögzített a Föld légkörében az ISS asztronautája
Mégis mik lehetnek ezek?
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.