A Hyundai komolyan elkezdett foglalkozni a négylábú autó gondolatával

2020 / 10 / 04 / Rácz Tamás
A Hyundai komolyan elkezdett foglalkozni a négylábú autó gondolatával
Új értelmet kaphat az off-road kifejezés, ha tényleg lesz valami ezekből a járművekből.

A koreai autógyártó a 2019-es CES-en mutatta be első skicceit azokról a járművekről, melyeknek van ugyan kerekük, de ha a szükség úgy hozza, a kerékfelfüggesztések lábként is működhetnek. Az elképzelés elsőre kissé szürreális, ugyanakkor a Hyundai olyan illusztrációkat készített az ötlethez, amelyek bemutatják, milyen hasznos is lehetne időnként ez az új autós szuperképesség:

A Hyundai Motor Group új fejlesztőcsapatot is szervezett a négylábú autó projektjéhez. Ez a New Horizons Studio, melynek feladata egy új járműkategória, az Ultimate Mobility Vehicles (magyarul talán Korlátlan Mobilitású Jármű), rövidítve UMV megteremtése.

A csapat vezetését a Hyundai menedzsmentje egy igen széles szakmai előélet-spektrumú munkatársára bízta. Dr. John Suh, a cég egyik alelnöke 35 éves autóipari, robotikai kutató-fejlesztő múltra tekinthet vissza, dolgozott a Stanford kutatóintézetében, a Xeroxnál és a General Motorsnál  is. Ahogy ő fogalmaz, feladata "a világ első transformer-osztályú járművének" megalkotása.

 


Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.