Garázs

Villanyautó-töltés az irodaházban

Ha villanyautó érkezik egy családi házhoz, könnyen, gyorsan ki lehet alakítani neki a megfelelő töltőcsatlakozást. Ha egy irodaház mélygarázsába jön egy komplett elektromos flotta, nehezebb a feladat.
Garázs

Mikor autózgathatunk, buszozgathatunk már kedvünkre hidrogénnel Magyarországon?

A 2024-es budapesti hidrogénkonferencián úgy láttuk, hogy bár a jövőt illetően határozottan kitisztult a kép az üveggömbben, a hidrogénalapú mobilitás még sokáig nem lesz komoly tényező a hazai forgalomban.
Garázs

Legyőzheti a pénzügyi számháborúban az elektromos Mercedes Citan a dízelt?

A Mercedes elektromos városi kisteherautója szép kis díszdobozba csomagolva mutat példákat a kis villanyfurgonok előnyeire, hátrányaira és lehetőségeire.
Techno

Mikor jön el a hidrogénautózás kora Magyarországon?

A 125 éves gázipari óriás magyarországi szakértőit, a Messer Hungarogáz munkatársait kérdeztük a hidrogénalapú energetika és mobilitás várható hazai jövőjéről.
Garázs

Mit láttunk a rotterdami hidrogénexpón?

Hatalmas a sürgés-forgás a hidrogénalapú mobilitás új iparágában. Még senki sem tudja, mekkora biznisz lesz ez pontosan, de senki se szeretne kimaradni belőle.
Garázs

Így alakul át a Honda járműgyártóból mobilitási és energetikai szolgáltatóvá

Telephelyi hidrogénfejlesztés a parkolót fedő napelemekkel hidrogéncellás cégautók számára, az energiával oda-vissza játszó villanyautók, cserélhető elemes robogók a Hondától.
Garázs

Ez a technika lesz az új Renault 5-ös alatt

Az új Renault 5-ös állandó mágnes nélküli elektromos hajtása legalább olyan izgalmas dolog, mint a klasszikus elődmodellt ügyesen idéző dizájn.
Garázs

Porsche-e egy Porsche, ha konnektoros hibridrendszer hajtja?

A konnektoros hibrid-technika nem csak a tisztább, takarékos üzemről szól, hanem képes még a Porsche-élményt is magasabb szintre emelni.
Tudás

Tudod, miért kúpos a vonat kereke? És miért úgy kúpos, ahogy?

Két dolog miatt fontos a kúpos vonatkerék; hogy ne essen le a vonat a sínről és hogy ne kelljen differenciálmű a tengelyekbe.
Garázs

Új-Delhiben betiltották a tízévesnél idősebb dízel és a 15 évesnél öregebb benzines autókat

Az indiai fővárosban elkezdték az idősebb autók "deregisztrálását" is. Azokat a járműveket, amelyeket nem regisztrálnak át időben egy másik indiai városba, vagy nem alakítják át elektromos hajtásúvá, bezúzzák.
Techno

Így készült fényfestéses karácsonyfa a Megyeri hídból

A legkülönbözőbb szögekben álló-futó kábelek, gerendák megvilágításának megtervezése, a fényfestés rendszerének összeállítása komoly tervezést igényelt.
Techno

Elindultak a világ legmagasabban fekvő szélturbinái

4850 méterrel a tengerszint felett forognak a tibeti Zhegu Wind Farm turbinalapátjai.
Techno

Becsüljük meg a paksi atomerőművet, nem lenne egyszerű az életünk nélküle!

Lassan negyven éve termel Pakson az atomerőmű. Hány éve van még hátra? Egyáltalán: lesz létjogosultsága a nukleáris energiának a megújulók mellett? És meddig lesz még üzemanyag a reaktorok működéséhez?
Techno

Ki vághat bele az állam által finanszírozott napelem-telepítésbe?

December 6-án néhány megyében elindult az a pályázat, amellyel a háztetőre telepített napelemes rendszerhez és ehhez kapcsolódó fűtéskorszerűsítéshez lehet jutni, ingyen. De nem mindenkinek.
Techno

Hallgasd a növények rezgését a Széna vagy a Szent Gellért téri villamosmegállóban!

Amit ebben a két budai villamosmegállóban vagy a cikk végén lévő linken hallhatsz, nem konkrétan a nővények hangja, csak hanggá konvertált életjelenségeik.
Techno

Úristen, frissítettem Windows 11-re és nem működik az ujjlenyomat-olvasó a laptopomon!

De már újra működik, mert kinyomoztam, mi a megoldás!
Garázs

Nem vicc: a Rolls-Royce díjat kapott egy üzemanyag-takarékosságot célzó motortechnikai megoldásért

A Rolls-Royce új siklócsapágyával egy százalékos fogyasztás- illetve emisszió-csökkenés érhető el belsőégésű motoroknál.
Garázs

Nagy-Britanniában is elindulnak a hidrogénvonatok

Az Alstom a német vasútnak már szállított hidrogéncellás motorvonatokat, de hamarosan brit földön is elindulhatnak ezek a tiszta üzemű járművek.
Garázs

Hűtő, bútor, óriástévé: már ezeket is haza lehet vinni Budapesten a GreenGóval

GreenGo CarGo néven nagy rakterű elektromos furgonok kölcsönzésével bővítette szolgáltatáskörét a fővárosi autómegosztó.
Garázs

Így áll át zéró emissziós autóflottára egy világcég

Az SAP úgy alakítja céges autó-policyjét, hogy az alkalmazottaknak megérje elektromos kocsit választani a rendelkezésükre álló keretből.
Bolygó

David Attenborough hét és fél percben összefoglalta a klímaválság lényegét

A 95 éves Attenborough energikusan és drámai tömörséggel adta elő a skóciai klímacsúcson, mi a baj és mit kellene tennünk.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.