A jövő tudósai #2 - Olivia Manning 12 éves és magasabb az IQ-ja mint Stephen Hawkingé

2020 / 01 / 17 / Justin Viktor
A jövő tudósai #2 - Olivia Manning 12 éves és magasabb az IQ-ja mint Stephen Hawkingé
12 éves iskolás lányt vett fel az angliai MENSA, miután felfedezték, hogy okosabb lehet, mint mind Albert Einstein vagy Stephen Hawking. A liverpooli Olivia Manningnek 162 pontot sikerült elérnie az IQ-teszt során, ami jóval meghaladja a 100-as átlagot.

Ez a pontszám nem csak két ponttal jobb, mint a zseniális német fizikus, Einstein és Stephen Hawking professzor eredménye, de a világ legintelligensebb egy százalékának felel meg. Ekképp megerősített zseniként, Olivia híresség státuszt szerzett iskolájában az evertoni North Liverpool Academy-n. A MENSA nyilatkozata szerint megtiszteltetés számukra, hogy csatlakozni fog az egész világot behálózó legintelligensebb embereket tömörítő szervezethez.

Olívia azt nyilatkozta: „A teszt óta sokkal több ember jön hozzám, hogy segítséget kérjen házi feladataik elvégzéséhez. Én csak szeretem a kihívásokat, és gondolkodásra bírni a fejemet.”

A Norris Greenben élő kislány bevallotta, hogy imád új információhoz jutni, megjegyezni az új dolgokat, és úgy emlékszik, elállt a szava, amikor meglátta IQ tesztjének pontszámát.

Az eredménynek voltak már előjelei. A kislánynak alig volt szüksége forgatókönyvre, amikor például a 24 órán belül megtanulta szövegét egy Macbeth színielőadáshoz. Olivia iskolájában a MENSA iskola utáni problémamegoldó klubot működtet, melynek ő természetesen tagja, és itt rengeteg saját munkája van. Tanára és a klub vezetője, Stacey Meighen így viccelődött: "Külön munkát is adtunk neki, és most már azt is tudni szeretnénk, miért nem színötös mindenből."

A MENSA friss belépője a 151 pontos IQ tesztet produkáló, szintén 12 éves Lauren Gannon, egy másik Norris Greeni kislányt, aki ezzel a népesség felső két százalékába került. Kay Askew igazgató hozzátette: "A Mensa klub sikere megmutatta, hogy a megfelelő támogatással a tanulók hogyan tudnak kitűnni és a világ legjobbjaivá válni."

Ha szeretnénk, Magyarországon is csatlakozhatunk a Mensához, egy próbateszt kitöltésével. Hogy erre érdemes-e vállalkoznunk, azt online próbateszttel is ellenőrizhetjük. A magyar szervezet a Mensa HungarIQa egyesület. Az egyesületnek közel 4000 tagja van, és havi rendszerességgel szervez IQ-teszt-írásokat Budapesten, és bizonyos időközönként más városokban is. A tesztet egy ember legfeljebb háromszor írhatja meg, ezek között legalább egy-egy évnek kell eltelnie. A felvételi teszt alsó korhatára nálunk 17 év - a gyermekzsenik tehát Magyarországon valószínűleg rejtve maradnak.

(Forrás: ScienceandInfo Képek: Twitter, NLA)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Nem mindegy, hogy melyik napszakban sportol az ember, ha sokáig akar élni
Nem mindegy, hogy melyik napszakban sportol az ember, ha sokáig akar élni
Más-más szempontból előnyös, ha reggel, vagy ha délelőtt kezdünk neki az edzésnek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.