A jövő tudósai #2 - Olivia Manning 12 éves és magasabb az IQ-ja mint Stephen Hawkingé
A jövő tudósai #2 - Olivia Manning 12 éves és magasabb az IQ-ja mint Stephen Hawkingé
2020 / 01 / 17 / Justin Viktor
12 éves iskolás lányt vett fel az angliai MENSA, miután felfedezték, hogy okosabb lehet, mint mind Albert Einstein vagy Stephen Hawking. A liverpooli Olivia Manningnek 162 pontot sikerült elérnie az IQ-teszt során, ami jóval meghaladja a 100-as átlagot.

Ez a pontszám nem csak két ponttal jobb, mint a zseniális német fizikus, Einstein és Stephen Hawking professzor eredménye, de a világ legintelligensebb egy százalékának felel meg. Ekképp megerősített zseniként, Olivia híresség státuszt szerzett iskolájában az evertoni North Liverpool Academy-n. A MENSA nyilatkozata szerint megtiszteltetés számukra, hogy csatlakozni fog az egész világot behálózó legintelligensebb embereket tömörítő szervezethez.

Olívia azt nyilatkozta: „A teszt óta sokkal több ember jön hozzám, hogy segítséget kérjen házi feladataik elvégzéséhez. Én csak szeretem a kihívásokat, és gondolkodásra bírni a fejemet.”

A Norris Greenben élő kislány bevallotta, hogy imád új információhoz jutni, megjegyezni az új dolgokat, és úgy emlékszik, elállt a szava, amikor meglátta IQ tesztjének pontszámát.

Az eredménynek voltak már előjelei. A kislánynak alig volt szüksége forgatókönyvre, amikor például a 24 órán belül megtanulta szövegét egy Macbeth színielőadáshoz. Olivia iskolájában a MENSA iskola utáni problémamegoldó klubot működtet, melynek ő természetesen tagja, és itt rengeteg saját munkája van. Tanára és a klub vezetője, Stacey Meighen így viccelődött: "Külön munkát is adtunk neki, és most már azt is tudni szeretnénk, miért nem színötös mindenből."

A MENSA friss belépője a 151 pontos IQ tesztet produkáló, szintén 12 éves Lauren Gannon, egy másik Norris Greeni kislányt, aki ezzel a népesség felső két százalékába került. Kay Askew igazgató hozzátette: "A Mensa klub sikere megmutatta, hogy a megfelelő támogatással a tanulók hogyan tudnak kitűnni és a világ legjobbjaivá válni."

Ha szeretnénk, Magyarországon is csatlakozhatunk a Mensához, egy próbateszt kitöltésével. Hogy erre érdemes-e vállalkoznunk, azt online próbateszttel is ellenőrizhetjük. A magyar szervezet a Mensa HungarIQa egyesület. Az egyesületnek közel 4000 tagja van, és havi rendszerességgel szervez IQ-teszt-írásokat Budapesten, és bizonyos időközönként más városokban is. A tesztet egy ember legfeljebb háromszor írhatja meg, ezek között legalább egy-egy évnek kell eltelnie. A felvételi teszt alsó korhatára nálunk 17 év - a gyermekzsenik tehát Magyarországon valószínűleg rejtve maradnak.

(Forrás: ScienceandInfo Képek: Twitter, NLA)

Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ugyanattól a férfitól kapott szem szifiliszt öt nő is
Ugyanattól a férfitól kapott szem szifiliszt öt nő is
A precedens nélküli eset során öt nő kapta el a szifilisz egy ritka formáját ugyanattól a férfitól. Ez a baktérium már a fertőzés korai fázisában is súlyos látószervi és idegrendszeri károkat okozhat, és ez az első dokumentált eset a heteroszexuálisok közötti terjedésre egy ilyen csoportban. Felmerül, hogy egy új, agresszívabb baktériumtörzs megjelenése állhat a háttérben.
19. századi fotók kelnek életre a 150 éves Budapest születését bemutató kisfilmben
19. századi fotók kelnek életre a 150 éves Budapest születését bemutató kisfilmben
Budapest fenállásának 150. évfordulója alkalmából készült a látványos kisfilm, amelyben több mint 100 archív felvételt elevenítettek meg a különleges, úgynevezett parallax képalkotási technika segítségével.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.