A karunkon is hordhatjuk a telefonunkat a Motorola elképzelése szerint

2023 / 10 / 27 / Bobák Zsófia
A karunkon is hordhatjuk a telefonunkat a Motorola elképzelése szerint
A Motorola bemutatta koncepcióját egy hordható okostelefonról, aminek hajlítható kijelzője sokféle alkalmazási formát tesz lehetővé.

A Motorola az idei Lenovo Tech World rendezvényen mutatta be azt a telefonkoncepcióját, amivel igencsak eltávolodott a korábbi elképzelésektől az okostelefonok kialakítását illetően: az eszköz már nem csak telefonként, hanem okoskarkötőként is tudna funkcionálni a hajlítható kijelzőjének köszönhetően.

A hajlítható kijelző egy puha anyagból készült, mágneses hátlapra csatlakozik és a készüléket gond nélkül lehet görbíteni szükség esetén, de igény szerint hagyományos, kiegyenesített pozícióban is alkalmazható. A kijelző FHD (Full High Definition) POLED-ből áll, ami az OLED egy formája, a nevében a p betű a plasztikra, azaz műanyagra utal. A merev üvegbevonat felváltása a hajlékonyabb műanyag összetevővel nagy előnyt jelent a hajlítható kijelzők készítésében és valamivel olcsóbb megoldás is a gyártás során. A Motorola POLED-re alapozott adaptív kijelző koncepciója legalább három fajta alkalmazási módot tesz elérhetővé a felhasználók számára: egyenes állapotban 6.9″ kijelzőméretű, szokványos okostelefonként működik az eszköz, félig behajlítva 4.6″ kijelzővel videochateléshez alkalmas, míg teljesen begörbítve karon hordható verzió válik belőle.

A képernyőt az Androidos rendszer automatikusan az éppen aktuális állapothoz adaptálja, de az első két pozícióban a teljes felhasználói felület megegyezik, csak a csuklón viselhető változat tér el ettől és ad okosórához hasonlítható élményt.

Elméletben. Bármennyire is jól hangzik egy olyan telefon ötlete, amit nem szükséges a táskába vagy zsebbe elpakolni, majd onnan előhúzni, ha ellenőrizni akarjuk az e-mailjeinket és üzeneteinket, ehelyett egyszerűen felcsatolhatjuk a csuklónkra, a Motorola adaptív kijelzője nem fog megjelenni a boltokban. A cég csak koncepciónak szánta a mobilt, amivel a hajlítható kijelzők felhasználási módjainak változatosságát vizionálták és aminek utódai egyszer a jövőben akár konkrét termékek formájában is életre kelhetnek majd.

(Fotó: Motorola/Lenovo)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G technológia az optikai kapcsolás és a pontos elektromágneses hullámmanipuláció révén forradalmasítja a telekommunikációt, növelve a kapcsolódási sebességet és hatékonyságot.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.