A Kawasaki megépítette a világ legnagyobb távirányítós helikopterét 2020 / 11 / 17 / Bobák Áron
A Kawasakit a legtöbben a szupergyors motorjaikról ismerik, holott a japán cég egy sor iparágban érdekelt a fegyvergyártástól kezdve a repülőgép-hajtóművekig. Most egy olyan ember nélküli helikoptert építettek, ami távirányítással és teljesen automatikusan is képes közlekedni, a cég állítása szerint pedig jóval gyorsabb lesz, mint a hagyományos helikopterek. Ez a K-Racer IV különleges kialakításából fakad, ugyanis a helikopter tervezésekor a mérnökök elhagyták a hátsó rotort, cserébe viszont a gép szárnyaira is tettek egyet-egyet. Ezzel részben sikerült kiküszöbölniük az úgynevezett visszavonuló pengemerevedés problémáját, ami eddig a fizikai korlátja volt a helikopterek sebességének, mivel a hagyományos helikopterek esetében bizonyos sebesség felett a visszavonuló penge egyszerűen elveszíti a felhajtóerőt. A K-Racer IV egyelőre csak egy prototípus, de a TransportUp szerint a cég a Yamaha önvezető helikoptereinek akar vele konkurenciát állítani, amelyeket mezőgazdasági feladatokra fejlesztettek ki. (New Atlas)
Igényes és férfias történeteket keresel? A Roadstert neked írjuk!
Olvass bele az egyik legszínvonalasabb hazai magazinba, szeretni fogod! A Roadster egy fantasztikus utazás az élet legjobb területein...
Kövesd a Rakétát a Facebookon is!
Kövess, üzenj, kommentelj a Rakéta Facebook oldalán!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.