A Kawasaki megépítette a világ legnagyobb távirányítós helikopterét 2020 / 11 / 17 / Bobák Áron
A Kawasakit a legtöbben a szupergyors motorjaikról ismerik, holott a japán cég egy sor iparágban érdekelt a fegyvergyártástól kezdve a repülőgép-hajtóművekig. Most egy olyan ember nélküli helikoptert építettek, ami távirányítással és teljesen automatikusan is képes közlekedni, a cég állítása szerint pedig jóval gyorsabb lesz, mint a hagyományos helikopterek. Ez a K-Racer IV különleges kialakításából fakad, ugyanis a helikopter tervezésekor a mérnökök elhagyták a hátsó rotort, cserébe viszont a gép szárnyaira is tettek egyet-egyet. Ezzel részben sikerült kiküszöbölniük az úgynevezett visszavonuló pengemerevedés problémáját, ami eddig a fizikai korlátja volt a helikopterek sebességének, mivel a hagyományos helikopterek esetében bizonyos sebesség felett a visszavonuló penge egyszerűen elveszíti a felhajtóerőt. A K-Racer IV egyelőre csak egy prototípus, de a TransportUp szerint a cég a Yamaha önvezető helikoptereinek akar vele konkurenciát állítani, amelyeket mezőgazdasági feladatokra fejlesztettek ki. (New Atlas)
Először vagy itt? Ez itt a Rakéta!
Olvasd el főszerkesztőnk beköszönőjét, mire számíthatsz tőlünk!
AKCIÓS ÚJ ÉPÍTÉSŰ LAKÁSOK BUDAPESTEN AKÁR 27 915 000 Ft-tól. TÉLI AKCIÓ A CORDIÁTÓL
Legyen a leggyorsabbak között, és szerezze meg álmai otthonát egyedülálló kedvezménnyel! 2020. december 31-ig kiemelt kedvezménnyel, akár 9% árelőnnyel vásárolhatja meg az ideális lakást kínálatunkból.
Ezek is érdekelhetnek

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.