A Kawasaki megépítette a világ legnagyobb távirányítós helikopterét 2020 / 11 / 17 / Bobák Áron

A Kawasakit a legtöbben a szupergyors motorjaikról ismerik, holott a japán cég egy sor iparágban érdekelt a fegyvergyártástól kezdve a repülőgép-hajtóművekig. Most egy olyan ember nélküli helikoptert építettek, ami távirányítással és teljesen automatikusan is képes közlekedni, a cég állítása szerint pedig jóval gyorsabb lesz, mint a hagyományos helikopterek. Ez a K-Racer IV különleges kialakításából fakad, ugyanis a helikopter tervezésekor a mérnökök elhagyták a hátsó rotort, cserébe viszont a gép szárnyaira is tettek egyet-egyet. Ezzel részben sikerült kiküszöbölniük az úgynevezett visszavonuló pengemerevedés problémáját, ami eddig a fizikai korlátja volt a helikopterek sebességének, mivel a hagyományos helikopterek esetében bizonyos sebesség felett a visszavonuló penge egyszerűen elveszíti a felhajtóerőt. A K-Racer IV egyelőre csak egy prototípus, de a TransportUp szerint a cég a Yamaha önvezető helikoptereinek akar vele konkurenciát állítani, amelyeket mezőgazdasági feladatokra fejlesztettek ki. (New Atlas)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Íme Kína eddig titkolt, negyedik generációs tankja
Íme Kína eddig titkolt, negyedik generációs tankja
Kína új, negyedik generációs harckocsija nemrég a közösségi médiában tűnt fel kiszivárgott képeken.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.