A kutyáktól kaphat segítséget, aki szeretne fenntarthatóbban élni

2024 / 07 / 02 / Raketa.hu
A Rakéta szerzői rendszeres vendégei a radiocafé 98.0 Kávézó a világ végén című műsorának. A legutóbbi adás középpontjában az állt, hogy miket tanulhatunk a kutyáinktól, és ez hogyan segíthet hozzá minket egy fenntarthatóbb jövőhöz. McMenemy Márk vendége Tóth Boglárka sportcoach, habilitációs kutyakiképző, agility versenyző és tréner volt.

A Kávézó a világ végén általában olyan témákkal foglalkozik, mint a környezetvédelem, a városok, a vizeink, a világűr, vagy épp az energetika jövője. Most azonban Márk különleges kitérőt tett azt kutatva, hogy hogyan is lesz élhetőbb, boldogabb a jövőnk. Vendége, Boglárka tizenhárom éve alapított egy tréning céget, amely nagyvállalati vezetőknek, csapatoknak segít jobban teljesíteni, kommunikálni, együttműködni - kutyák segítségével.

Mert ezek az állatok szerinte tükröt tudnak tartani az embereknek, hogy azok aztán fejlődni tudjanak. Ennek a szakember szerint részben az az oka, hogy a kutyák még mindig képesek az "itt és mostban" létezni, "játszmamentesen"; ez ember és ember között ritkán adatik meg. A segítségükkel jobb lehet az önismeretünk, és talán jobban fogjuk tudni megérteni és átalakítani a működésünket a Földön.

(Fotó: Jametlene Reskp/Unsplash/Rakéta.hu)


Átírhatja az élet keletkezését az óceán mélyén talált sötét oxigén
Átírhatja az élet keletkezését az óceán mélyén talált sötét oxigén
A bolygón a jelenleg ismert élethez szükséges az oxigén, ami biológiai úton keletkezett fény segítségével fotoszintézissel. Vagy mégsem? Egy mostani, döbbenetes felfedezés szerint az oxigén előállításához sem fényre, sem biológiai folyamatokra nincs feltétlen szükség. Az óceán mélye olyan titkát fedte fel, ami mindent megkérdőjelez.
Hurrikánok erejéből termel áramot a brutális szélturbina
A hihetetlen szerkezet nem csak ellenáll a legrémesebb ítéletidőnek, de áramtermelésre használja annak erejét.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.