A lánctalpas Nissan nem csak látványos, hanem fontos feladata van 2024 / 01 / 24 / Bobák Zsófia

A Nissan bemutatta már első látásra is rendkívül robosztusnak tűnő koncepciójárművét, aminek fontos feladatot szánnak (legalábbis elméletben): hegyimentők számára készült ugyanis az autó, amelyet a legnehezebb terepeken is lehet használni lánctalpas kialakításának köszönhetően. Az X-Trail Mountain Rescue hibrid meghajtással, e-4ORCE rendszerrel és a belső térben rengeteg olyan speciális megoldással van felszerelve, ami kifejezetten a mentési munkákat segíti elő, többek között defibrillátort is tartalmaz és hordágynak való helyet alakítottak ki benne. A jármű átgondolt tervezése azonban csak figyelemfelhívó célt szolgál, tulajdonképpen nem konkrét feladatokra szánják, hanem az olasz Cervinia síközpontban állítják ki egy kampány részeként, ami a balesetmentes sportolás fontosságára, a biztonságos síetikett betartására figyelmezteti az embereket. Ahogy a Nissan fogalmaz: "A legjobb módja egy mentőjármű használatának, ha biztosítjuk, hogy sose kelljen használni." (Fotó: Nissan)
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
M5: a világ első luxus szupertengeralattjárója kétmilliárd dollárba kerül
A jármű 250 méteres mélységben akár négy hétig is víz alatt maradhat – a vásárlókör az “egyedi élményre vágyó” szupergazdagok.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.