A lánctalpas Nissan nem csak látványos, hanem fontos feladata van 2024 / 01 / 24 / Bobák Zsófia

A Nissan bemutatta már első látásra is rendkívül robosztusnak tűnő koncepciójárművét, aminek fontos feladatot szánnak (legalábbis elméletben): hegyimentők számára készült ugyanis az autó, amelyet a legnehezebb terepeken is lehet használni lánctalpas kialakításának köszönhetően. Az X-Trail Mountain Rescue hibrid meghajtással, e-4ORCE rendszerrel és a belső térben rengeteg olyan speciális megoldással van felszerelve, ami kifejezetten a mentési munkákat segíti elő, többek között defibrillátort is tartalmaz és hordágynak való helyet alakítottak ki benne. A jármű átgondolt tervezése azonban csak figyelemfelhívó célt szolgál, tulajdonképpen nem konkrét feladatokra szánják, hanem az olasz Cervinia síközpontban állítják ki egy kampány részeként, ami a balesetmentes sportolás fontosságára, a biztonságos síetikett betartására figyelmezteti az embereket. Ahogy a Nissan fogalmaz: "A legjobb módja egy mentőjármű használatának, ha biztosítjuk, hogy sose kelljen használni." (Fotó: Nissan)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Úgy néz ki, mint egy autó, de valójában bicikli
Úgy néz ki, mint egy autó, de valójában bicikli
A Karbike egy mini autó-kerékpár hibrid, amivel pedálozni kell ugyan, de autó módjára véd az időjárás viszontagságaitól.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.