A legendás SEGA kiszáll a játékterembizniszből a koronavírus miatt

2020 / 11 / 05 / Felkai Ádám
A legendás SEGA kiszáll a játékterembizniszből a koronavírus miatt
A járvány újabb vesztese egy legenda a kilencvenes évekből.

A koronavírus rengeteg evidenciát szabott át a mindennapokban, és úgy tűnik bizonyos szempontból pontot tett egy legenda végére is. A SEGA ugyanis lényegében kiszáll a játéktermek üzemeltetéséből. A Sega Entertainment anyavállalata, a Sega Sammy Holdings jelentette be, hogy eladja az előbbi vállalkozás többségi tulajdonát (85,1 százalékát) a Genda nevű, különböző pénzbedobós, szórakoztató automatákat, valamint játéktermeket üzemeltető cégnek. Az üzleti tranzakció okaként a Sega egyértelműen a jelenlegi világjárványt jelölte meg – írja a Eurogamer.

A világjárvány miatt ugyanis drámain csökkent a játéktermek látogatottsága, amely szignifikáns veszteséghez vezetett a 2021 márciusával végződő üzleti év első negyedében. Ráadásul hiába tűnik úgy, hogy a trendek a visszarendeződés irányába mutatnak, a szituáció továbbra is elég bizonytalan. Ebben a helyzetben pedig jó ötletnek látszik a részvényeket eladni a Genda-nak, mely cég amúgy is terjeszkedni szeretett volna. Aki szereti a Sega által kiadott videójátékokat (mint például a Yakuza-sorozat aktuális részét, a Yakuza: Like a Dragon-t) annak sem kell Dunának mennie: mindez semmilyen hatással nem bír a játékfejlesztésre/kiadásra. A Sega Entertainment ugyanis a japán óriáscégnek kifejezetten a játéktermek és bowling pályák üzemeltetésével foglalkozó leányvállalata. És ez az, ami most lényegében eladásra került (pontosabban ennek szerezte meg nagy többségét a Genda).

 

A Genda ráadásul bejelentette, hogy a Sega játéktermek továbbra is a Sega név alatt futnak majd. Ráadásul a Sega nem áll le a játéktermi szoftverek fejlesztésével sem – mivel ez amúgy sem volt sosem része a Sega Entertainment tevékenységi körének: a szoftvereket (mind otthonra, mind a játéktermekbe) a Sega Corporation fejleszti és/vagy dobja piacra. Ennek ellenére is valahol lezárul a kilencvenes évek egy legendájának a története, igaz, a legfájóbb sebet ezzel kapcsolatban már idén augusztusban elszenvedtük, ekkor húzta le ugyanis a rolót a Sega Akhibara Second 17 év után. Ez a több emeletes játékterem annyira ikonikus, hogy még az említett Yakuza-játékokban is rendszeresen látható volt, sőt be is sétálhattunk nyomkodni pár gépet. Habár a Sega feladta a játéktermeket, köztük a leglegendásabbat is, azért ha máshol nem, remélhetőleg a virtuális valóságban, egy-egy Yakuza játékban még megtalálhatjuk ezeket a központokat.

(Kép: wikimedia commons/Tokumeigakarinoaoshima/Vantey)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
A Kuaishou nevű cég generatív mesterséges intelligenciája a Sorához hasonló minőségű videókat készít a beírt parancsok alapján, ráadásul korlátozottan már a nagyközönség számára is elérhető - igaz, egyelőre csak Kínában.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.