A legrégebben született ember, akit valaha mozgóképen megörökítettek, Napóleonnak is a kortársa volt 2022 / 01 / 19 / Bobák Áron

Bár az első valódi filmfelvevőgépek csak az 1880-as évek végén és az 1890-es években jelentek meg, a legkorábban született ember, akit mozgóképen megörökítettek, ma már néhány hónap híján 212 éves lenne. XIII. Leó pápát 1896-ban ültették le az akkor még rendkívül modern találmánynak számító kamera elé, az egyházfő pedig állítólag örömmel mondott igent a felkérésre. Az akkor 86 éves XIII. Leó 1810-ben látta meg a napvilágot Vincenzo Gioacchino Pecci néven, ami azt jelenti, hogy a waterlooi csata idején már ötéves volt. A rendkívül rossz állapotban lévő felvételeket David Martin retusálta néhány hónappal ezelőtt, aki a mesterséges intelligencia segítségével 4K-s felbontásúra javította fel a videót, a másodpercenkénti képkockaszámot 60-ra növelte, és a fekete-fehér felvételt valósághűen ki is színezte. A felvételek készítésének körülményei körül sok a kérdőjel, hiszen Martin beszámolója és a Vatikán adatbázisa alapján a felvételeket Vittorio Calcina, a Lumiére-fivérek egyik operatőre készítette, azonban a Religion Unplugged nevű oldal kiderítette, hogy a valódi készítő minden bizonnyal William Kennedy-Laurie Dickson brit filmrendező lehetett, aki Thomas Edison közeli bizalmasának számított.
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Miért nem találkozunk idegenekkel? – A válasz az AI lehet egy félelmetes elmélet szerint
Miért nem találkozunk idegenekkel? – A válasz az AI lehet egy félelmetes elmélet szerint
Egy új elmélet szerint a Nagy Szűrő egy versenyfutás az mesterséges szuperintelligencia és a bolygóközi utazás és letelepedés között – és ebben a versenyben nem állunk épp túl jól.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.