A legrémesebb lármát is zenévé alakítja a Google mesterséges intelligenciája

2020 / 10 / 02 / Felkai Ádám
A legrémesebb lármát is zenévé alakítja a Google mesterséges intelligenciája
Ha ordít a gyerek, és már nem bírjuk elviselni, akkor alakítsuk a lármát lágy hegedűjátékká. A szoftver arra is választ ad, hogy miként hangzik egy belvárosi építkezés szaxofonon. Ideje kipróbálnia mindenkinek!

Nemrégiben írtunk az alkalmazásról, ami mindenkit Pixar-figurává alakított. Sajnos ez az oldal már nem elérhető (a túlzott népeszerűség miatt az egekbe szöktek a szerver költségei), ám az alkotók szerint hamarosan applikációban állnak elő a rajzfilmesítő eljárással.

Addig is, vigasztalódásként, itt elérhető a fent említett algoritmus tökéletes kiegészítője, a Tone Transfer, amely bármely hangot zenévé alakít át. A dolog roppant egyszerűen működik felhasználói oldalról: engedélyezzük a mikrofon használatát, majd a felvevő gomb elindításával rögzítjük a legfeljebb 15 másodpercnyi hanganyagot, majd kiválasztjuk, hogy milyen hangszeren hallanánk azt vissza szívesen. Ezután akár finomhangolhatjuk is a játékot. Jelenleg négy hangszer körül választhatunk: fuvola, trombita, szaxofon és hegedű. Miután készen vagyunk, alkotásunkat WAV-formátumban tölthetjük le.

Jómagam a Star Wars The Imperial March ismert dallamát dúdoltam fel, és az eredményül kapott hegedűszóló például nyersen (tehát bármiféle finomhangolás nélkül) ugyan nem igazán egy Paganini, de így is jóval magasabb az élvezeti értéke az eredeti produktumnál.

A szoftver, amely elérhető tehát laptopról (itt a link újra a biztonság kedvéért), valamint alkalmazásként letölthető a Pocket-lint szerint Android-készülékekre is (ennek azonban a cikk írásakor nem találtam nyomát a Google Play áruházban) tehát a Google fejlesztése, és ezért merjük ajánlani.

A dolog pontos működéséről ebben a bejegyzésben olvashatunk.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Megfizethető árú csúcskategóriás telefont mutatott be a Xiaomi
Megfizethető árú csúcskategóriás telefont mutatott be a Xiaomi
A Xiaomi 13T Pro 144Hz-es képfrissítésű OLED kijelzővel, 120 wattos gyorstöltéssel és 350 ezer forint alatti árcédulával igyekszik magához édesgetni azokat, akiknek nem opció, hogy félmillió forintot fizessenek ki egy olyan telefonért, amiben minden megtalálható, amit egy mai csúcskészüléktől elvárhatnánk.
Irán a mesterséges intelligenciát használná az iszlám vallásjogi döntésekhez
Irán a mesterséges intelligenciát használná az iszlám vallásjogi döntésekhez
Eddig átlagosan 50 nap volt egy fatva megalkotása, olykor több év, de az MI segítségével akár már öt óra alatt elkészülhet egy törvény.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.