A legrémesebb lármát is zenévé alakítja a Google mesterséges intelligenciája

2020 / 10 / 02 / Felkai Ádám
A legrémesebb lármát is zenévé alakítja a Google mesterséges intelligenciája
Ha ordít a gyerek, és már nem bírjuk elviselni, akkor alakítsuk a lármát lágy hegedűjátékká. A szoftver arra is választ ad, hogy miként hangzik egy belvárosi építkezés szaxofonon. Ideje kipróbálnia mindenkinek!

Nemrégiben írtunk az alkalmazásról, ami mindenkit Pixar-figurává alakított. Sajnos ez az oldal már nem elérhető (a túlzott népeszerűség miatt az egekbe szöktek a szerver költségei), ám az alkotók szerint hamarosan applikációban állnak elő a rajzfilmesítő eljárással.

Addig is, vigasztalódásként, itt elérhető a fent említett algoritmus tökéletes kiegészítője, a Tone Transfer, amely bármely hangot zenévé alakít át. A dolog roppant egyszerűen működik felhasználói oldalról: engedélyezzük a mikrofon használatát, majd a felvevő gomb elindításával rögzítjük a legfeljebb 15 másodpercnyi hanganyagot, majd kiválasztjuk, hogy milyen hangszeren hallanánk azt vissza szívesen. Ezután akár finomhangolhatjuk is a játékot. Jelenleg négy hangszer körül választhatunk: fuvola, trombita, szaxofon és hegedű. Miután készen vagyunk, alkotásunkat WAV-formátumban tölthetjük le.

Jómagam a Star Wars The Imperial March ismert dallamát dúdoltam fel, és az eredményül kapott hegedűszóló például nyersen (tehát bármiféle finomhangolás nélkül) ugyan nem igazán egy Paganini, de így is jóval magasabb az élvezeti értéke az eredeti produktumnál.

A szoftver, amely elérhető tehát laptopról (itt a link újra a biztonság kedvéért), valamint alkalmazásként letölthető a Pocket-lint szerint Android-készülékekre is (ennek azonban a cikk írásakor nem találtam nyomát a Google Play áruházban) tehát a Google fejlesztése, és ezért merjük ajánlani.

A dolog pontos működéséről ebben a bejegyzésben olvashatunk.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Digit, Phoenix, Apollo - jönnek a robotmunkások, Magyarországra is
Digit, Phoenix, Apollo - jönnek a robotmunkások, Magyarországra is
Az Agility Robotics Digit gépe az Amazonnál dolgozik, de hamarosan munkába áll egy másik kereskedelmi ellátó cég raktáraiban is. A hozzá hasonló robotokat az árupakolás mellett autógyártók telepein használják egyre gyakrabban.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.