A levegőben zajló tömegközlekedés új járműve: a légibusz 2024 / 01 / 05 / Bobák Zsófia

A Lyte Aviation november végén mutatta be, egyelőre csak animációs formában, hogyan fog zajlani a légi közlekedés, mikor elkészül speciális járművük, a SkyBus. A jármű, nevéhez híven, nem egyszerű légitaxi lesz, hanem sokkal nagyobb befogadóképességű légibusz, ami egyszerre akár negyven utast is tud szállítani, valamint két pilótát és két személyzeti tagot. Az óriás VTOL-t, vagyis egy helyből történő fel-, és leszállásra alkalmas járművet nyolc propeller hajtja meg, 1000 kilométer a hatótávja és akár 300 km/h-ás sebességgel is tud haladni. A jármű nem elektromos ugyan, hanem hagyományos repülőgép-üzemanyaggal működik, de a Lyte Aviation leírása szerint alacsonyabb fogyasztása miatt üzemanyag szempontjából sokkal gazdaságosabb és emiatt környezetbarátabb a használata, mint egy helikopteré. A légibusz országokon és tengereken átívelő utakon teljesíthet majd szolgálatot, akárcsak a kisrepülőgépek, azonban azzal az előnnyel, hogy kifutópályát nélkülöző helyeken is képes lesz a felszállásra és landolásra. Az LA-44 modell első prototípusát a tervek szerint idén építik meg és 2025-ben emelkedhet a levegőbe. (Fotó: Lyte Aviation)
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Lassan, de egyre gyorsulva gördül az autógumigyártás is a fenntarthatóság felé
Lassan, de egyre gyorsulva gördül az autógumigyártás is a fenntarthatóság felé
A német Continental portugáliai gumiabroncsgyárában mutatta be, hogyan formálják a gumigyártást CO2-semlegessé, körforgásossá, fenntarthatóvá.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.