A levegőből vizet állít elő és Starlink kapcsolattal is rendelkezik az új lakóautó 2024 / 02 / 02 / Bobák Zsófia

A CES számos járműkoncepciója között helyet kapott egy olyan lakóautó is, amit a gyártócég a lehető legzöldebb működésre tervezett: az Elektromos Transzfromer Házra (eTH) keresztelt jármű ugyanis az energiát a tetején elhelyezett nagyméretű napelemekből szerzi és még vizet is generál a lakói számára egy olyan berendezéssel, ami a levegő páratartalmát gyűjti, szűri és alakítja iható vízzé. Az autó oldalfalainak kinyitásával a belső teret 37 négyzetméteresre lehet növelni, vagyis egy garzon méretű lakássá alakítható könnyedén. A Pininfarina leírása szerint a napelemes rendszer 25kWh kapacitású, a vizet generáló eszköz pedig 50 liter tiszta vizet biztosít naponta. Az eTH célja, hogy lehetőséget adjon a kiépített infrastruktúrától távoli életre a digitális nomádoknak vagy azok számára, akik a mobilisabb életmódot kedvelik és egyesítse az okostechnológiát az ökobarát jellemzőkkel. A miniotthon, sok más CES-en megjelent újdonsághoz hasonlóan, egyelőre csak koncepciómodell, de bemutatja egy lehetséges módját a jövőbeli környezetbarát utazásnak és (rövid távú) lakhatásnak is. (Fotó: Pininfarina)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Úgy néz ki, mint egy autó, de valójában bicikli
Úgy néz ki, mint egy autó, de valójában bicikli
A Karbike egy mini autó-kerékpár hibrid, amivel pedálozni kell ugyan, de autó módjára véd az időjárás viszontagságaitól.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.