A levegőből vizet állít elő és Starlink kapcsolattal is rendelkezik az új lakóautó 2024 / 02 / 02 / Bobák Zsófia

A CES számos járműkoncepciója között helyet kapott egy olyan lakóautó is, amit a gyártócég a lehető legzöldebb működésre tervezett: az Elektromos Transzfromer Házra (eTH) keresztelt jármű ugyanis az energiát a tetején elhelyezett nagyméretű napelemekből szerzi és még vizet is generál a lakói számára egy olyan berendezéssel, ami a levegő páratartalmát gyűjti, szűri és alakítja iható vízzé. Az autó oldalfalainak kinyitásával a belső teret 37 négyzetméteresre lehet növelni, vagyis egy garzon méretű lakássá alakítható könnyedén. A Pininfarina leírása szerint a napelemes rendszer 25kWh kapacitású, a vizet generáló eszköz pedig 50 liter tiszta vizet biztosít naponta. Az eTH célja, hogy lehetőséget adjon a kiépített infrastruktúrától távoli életre a digitális nomádoknak vagy azok számára, akik a mobilisabb életmódot kedvelik és egyesítse az okostechnológiát az ökobarát jellemzőkkel. A miniotthon, sok más CES-en megjelent újdonsághoz hasonlóan, egyelőre csak koncepciómodell, de bemutatja egy lehetséges módját a jövőbeli környezetbarát utazásnak és (rövid távú) lakhatásnak is. (Fotó: Pininfarina)
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
M5: a világ első luxus szupertengeralattjárója kétmilliárd dollárba kerül
A jármű 250 méteres mélységben akár négy hétig is víz alatt maradhat – a vásárlókör az “egyedi élményre vágyó” szupergazdagok.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.