A Microsoft legújabb videójátékának segítségével eredtek az Epstein-rejtély nyomába

2020 / 08 / 19 / Felkai Ádám
A Microsoft legújabb videójátékának segítségével eredtek az Epstein-rejtély nyomába
Jeffrey Epsteinről ma már talán mindenki hallott. Az amerikai üzletembert 2019-ben tartóztatták le New Jersey-ben. A vád ellene emberkereskedelem volt.

A házkutatások során aztán előkerült egy csomó, gyereklányról készült meztelen felvétel is. Epsteint New Yorkban vádolták meg kiskorúak sérelmére elkövetett, szexuális célú emberkereskedelemmel.

Ronda ügy

A feltételezések szerint több tucat olyan esetre került sor, amikor gyerekeket hurcoltak Epstein birtokára szexuális együttlétek céljából. Az Epsteinről készült dokumentufilmben pedig külön említik a szigetet is. Ahogy Boros Juli a 444-en írta:

„Az irtózatosan nagy és kétes körülmények között szerzett vagyonnal rendelkező Epsteinnek nemcsak Palm Beachen volt luxusbirtoka, de volt háza Manhattanben, farmja Új-Mexikóban és egy privát szigete a Virgin-szigeteken. A dokumentumfilm egyik legkeményebb része arról szól, mi történt ezen a Pedofil Szigetnek nevezett helyen.

Amikor saját szigetről beszélünk, az azt jelenti, hogy a semmi közepén fekszik egy csodaszép, a világtól teljesen elszigetelt birtok. Itt minden Epsteiné, csak az jut el ide, akit ő hív meg vagy hoz el ide. És csak az hagyhatja el, akit elenged.”

Epstein végül tavaly nyáron egy magánzárkában felakasztotta magát. Azonban az öngyilkosság körül több bizonytalan tényező is akadt, és többek szerint Epsteint azok a nagy hatalmú barátai tettették el láb alól, akik részt vettek a szexpartikon, és nem akarták, hogy a milliárdos ellenük valljon.

De hogy jön ehhez a Microsoft?

A héten pedig megjelent a Microsoft Flight Simulator sorozatának legújabb darabja. Ez az a franchise, amely 2001-ben a célkeresztbe került, amikor is felmerült, hogy a terroristák ennek segítségével képezték ki magukat, miként találják el a World Trade Centert. Ekkor az épületet a Microsoft el is távolította a programból.

Minderre azonban azért kerülhetett sor, mert a szoftver célja, hogy az egész bolygót berepülhetővé tegye. Ezt pedig idén, 2020-ban a legfrissebb felvonással sikerült is sosem látott módon megvalósítani. A redmondi vállalat ugyanis a Bing Maps adatállományát felhasználva lényegében beszkennelte az egész Földet. A Földnek pedig része az említett Epstein-sziget is.

Ahogy pedig a lenti tweetből kiderül, több játékos útja is elvezetett az említett sziget digitális mására.

Kérdéses természetesen a megítélése a hasonló, virtuális katasztrófaturizmusnak, illetve nem túl valószínű, hogy majd a sziget digitális másán derül ki bármi egetrengető titok Epstein halálával kapcsolatban, de az biztos, hogy az embereket vonzzák az előlük máskülönben elzárt területek. A Microsoft aprólékosságát pedig dicséri, hogy akár ennek a szigetnek felkeresése is lehetséges.

A játék egyébként egyelőre csak számítógépen érhető el, aki pedig rendelkezik Game Pass előfizetéssel, akár telepítheti is bármiféle extra költség nélkül, csak készüljön fel, hogy a szoftver helyigénye veszett nagy: olyan 100 gigát harap ki magának a merevlemezből.

(Kép: microsoft.com)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.