A Microsoft szemet vetett a Pinterest-re

2021 / 02 / 15 / Perei Dóra
A Microsoft szemet vetett a Pinterest-re
Gyakran megesik, hogy egy nagyvállalat felvásárol egy másik céget, ennek szellemében a Microsoft - kiváló pénzügyi helyzetének köszönhetően - a piac több fontos szereplőjét is megkörnyékezte az elmúlt években. Nem olyan rég például szerette volna megkaparintani a TikTok amerikai üzemeltetési jogait, ám ebből végül nem lett semmi. A legfrissebb hírek szerint azonban egy ideje a Pinterest-tel is tárgyal.

Bár Magyarországon nem a Pinterest a legnépszerűbb szolgáltatás, ám nevét mostanra az egész világon ismerik. Részben pontosan emiatt szeretné megkaparintani magának a Microsoft, a megállapodás azonban egyelőre képlékeny, valószínűleg amiatt, hogy a Pinterest - gazdasági szempontból - jelenleg csúcson van. A Microsoft tavaly márciusban nagyobb sikerrel járhatott volna, mivel a képmegosztó platform akkor éppen mélypontját élte. Jelen helyzetben viszont nincs könnyű dolga, bár egyes elemzők szerint a Pinterest piaci értékén már az is rengeteget dobott, hogy a Microsoft tárgyalni kezdett vele. Jelenleg mintegy ötvenegymilliárdra becsülik a Pinterest piaci értékét a tőzsdei papírok értéke alapján, ami

elképesztően magas összeg ahhoz képest, hogy ez kevesebb mint egy éve tízmilliárd dollár alatt volt.

A Pinterest egyébként azon szerencsések táborát erősíti, akik profitáltak a járványból, mivel a COVID-19 miatt karanténba kényszerültek lényegesen több időt töltöttek a képmegosztó közösségi szolgáltatás használatával. Jelentősen emelkedett az új felhasználók száma és a meglévő regisztráltak aktivitása, emiatt a cég rekordévet zárhatott. A havi aktivitás 2020. decemberében elérte a négyszázötvenkilenc milliós szintet, ami minden előzetes várakozást felülmúlt.

Adathalászok talán kiderítettek pár érdekességet a Nintendo új konzoljáról A "Switch Pro" a jelenlegi Nintendo Switch izmosabb változata, amelyről már egyre többen pletykálnak. Most egy adathalász jóvoltából talán új részeletek is kiderültek erről a gépről.

A Pinterest jelentéséből többek között kiderül, hogy az aktivitás harminchét százalékot emelkedett az előző évben, ami döbbenetes mértéket jelent egy ekkora közösségi szolgáltatás esetében. (A havi rendszeres látogatók száma több mint százmillióval növekedett a 2019-es adathoz képest). Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a Pinterest nyugodtan hátradőlhetne, hiszen most azon kell dolgoznia, hogy meg is tartsa a felhasználókat. Az ügy kapcsán egyébként sem a Microsoft, sem a Pinterest nem nyilatkozott, ami nem meglepő, hiszen a technológiai szektor szereplői általában a hivatalos bejelentésig tartózkodnak az efféle jelentésektől.

Ahogy az sem véletlen, hogy a Microsoft aktívan keresi, milyen befektetések révén tudna tovább növekedni.

A vállalat számára a negyedik negyedév önmagában 43,1 milliárd dolláros bevételt hozott, a vállalat piaci értéke pedig mostanra meghaladja az ezernyolcszáz milliárd dollárt, emellett - becslések szerint - közel száznegyven milliárd dolláros készpénztartalékkal is rendelkezik. Az üzlet ugyanakkor a fentieken kívül más szempontból is érdekes lenne, hiszen így végre kiderülne, hogyan viszonyul az Egyesült Államok új vezetése a nagy teches cégek felvásárlásaihoz. Mivel hasonló megállapodások korábbi jóváhagyása egy ideje komoly gondokat okoz az USA-nak, elképzelhető, hogy a Biden-kormány szigorúbban veszi majd az új ügyleteket. Vagyis nem kizárt, hogy az eladás akkor sem jöhetne létre, ha a Microsoft és a Pinterest megegyezne.

További cikkek a témában:

Mégsem hajtja végre a Microsoft az áremelést, amellyel sokakat felbőszített A vállalat az Xbox Live éves előfizetési díját emelte volna a duplájára, ám látva a reakciókat, inkább elálltak a szándékuktól.

A Microsoft is beszáll az önvezető autózásba A GM és a Honda partnerével, a Cruise-zal állnak össze.

A Microsoft szabadalmaztatta a Black Mirror egyik technológiáját A technológia lehetővé tenné, hogy a mesterséges intelligencia segítségével kvázi digitálisan feltámasszuk az ismerőseinket, de a Microsoft szerint egyelőre nem tervezik megvalósítani.

(Fotó: Pixabay)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Az Intel olyan nagy teljesítményű szuperszámítógépet épített, amilyet rajta kívül csak egy gyártónak sikerült eddig
Az Intel olyan nagy teljesítményű szuperszámítógépet épített, amilyet rajta kívül csak egy gyártónak sikerült eddig
Az Aurora a világ második exaflopos szuperszámítógépe, de a Frontiert nem sikerült megszorongatnia.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.