A Nissan koncepcióautója a válasz a kérdésre, hogy mivel szeretnének autózni a fiatalok

2023 / 09 / 29 / Bobák Zsófia
A Nissan koncepcióautója a válasz a kérdésre, hogy mivel szeretnének autózni a fiatalok
A Nissan Concept 20-30 megalkotása egy egyszerű kísérletből született, de érdekes végeredményt hozott: a jármű ötvözi az online videojátékok világát a hétköznapi, praktikus elemekkel.

A Nissan Design Europe (NDE) fennállásának 20. évfordulója alkalmából egy különleges koncepcióautót mutatott be, amelyet a cég tervezői álmodtak meg és amellyel azt a kérdést válaszolták meg, hogy milyen típusú autóval képzelnék el a fiatalok a városi közlekedést, ami az ingázást szórakoztatóbbá teszi a sofőr és utasok számára.

A jármű külsőre mintha egy videójátékból lépett volna elő:

sok olyan formai újdonságot tartogat, ami nem egy tipikus kisautóra jellemző, többek között a versenyautószerű forma, a speciális LED-világítás, a felfelé nyíló ajtók, mind dinamikus jelleget kölcsönöznek az autónak.

A belső tér szintén hozza a versenyautó-hatást az ülésektől kezdve a kormányig.

"A Nissan 20-30 a mai idők környezetét és a fiatal tervezői csapat szellemiségét tükrözi"

- mondta el Matthew Weaver, az NDE alelnöke.

Mivel koncepcióautóról van szó, a kereskedelmi forgalmazását egyelőre nem tervezik, de jól illusztrálja a Nissan Ambition 2030 célkitűzéseit, amelyek egyre több és hatékonyabb elektromos modell megjelenésének irányába mutatnak.

(Fotó: Nissan)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
"Olyasmit készítünk, ami már nem is igazán autó" - mondta Musk a napokban az új Tesla Roadsterről, amit a tervek szerint még idén bemutatnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.