A RADDOG a biztonsági rendszerek négylábú szuperfegyvere lehet

2023 / 01 / 02 / Bobák Zsófia
A RADDOG a biztonsági rendszerek négylábú szuperfegyvere lehet
A speciális robotkutya követi a behatolókat és hívja a rendőrséget gyanús helyzet esetén.

Az Artificial Intelligence Technology Solutions (AITX) cég RAD (Robotic Assistance Device) nevű alvállalata fejlesztette ki azt a négylábú robotot, amit, más gépkutyákkal ellentétben, kifejezetten egy feladat kivitelezésére optimalizáltak: arra, hogy biztonsági őrként szolgáljon különféle helyszíneken. A robotot a cég korábban megjelent berendezéseivel egységben lehet igazán hatékonyan alkalmazni, mivel a rendszert úgy alakították ki, hogy egymással kommunikáló tagjai a védelmi munka különböző feladatait közösen oldják meg és egymást is segítsék szolgálat közben.

A RAD Rosa nevű egysége például képes érzékelni a körülötte zajló eseményeket, két digitális kamerájával 180 fokban monitorozza a környezetét, élő adásban közvetíti a felvételeket és az emberek, illetve járművek érzékelése esetén automatikus válaszreakciót is ad, de a helyéről elmozdulni nem tud, így egy mobilisabb géppel összefogásban sokkal szélesebb körű reagálást tesz lehetővé. A RADDOG fegyvert ugyan nem szállít magával, de alkalmas a másnál lévő lőfegyverek érzékelésére és arra is, hogy probléma esetén azonnal értesítse a rendfenntartó szerveket, valamint ha kell, követi a gyanúsan viselkedő személyeket is.

A robotkutyát december 15-én leplezték le egy bemutatón és hamarosan csatlakozhat a RAD többi gépéhez a biztonsági munkák kivitelezésére, de attól nem kell félni, hogy elveszi majd az emberektől az állásukat. A cég vezérigazgatója, Steven Reinharz szerint a legtöbb feladatot képes lesz önállóan megoldani a rendszer, de humán felügyeletre mindig szükség lesz. A gépek szerepe az, hogy kiemelje az embereket a "vacak munkakörökből", hogy magasabb szintű teendőkre tudjanak koncentrálni.

(Fotó: RAD)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Kiszámolták, milyen sebességgel szállítja az ajándékokat a Mikulás
Kiszámolták, milyen sebességgel szállítja az ajándékokat a Mikulás
Egy brit egyetem diákjai kiszámolták, milyen gyorsan kellene utaznia a Mikulásnak ahhoz, hogy az összes ajándékot időben kiszállítsa.
Az autós menetrögzítő kamerák története régebben kezdődött, mint gondolnánk
Az autós menetrögzítő kamerák története régebben kezdődött, mint gondolnánk
Menetrögzítő kamerát már az 1930-as években is használtak, igaz, kicsit más formában, mint manapság.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.