A Razer fogott egy mezei szemüveget, és pöpec gamer okosszemüveggé változtatta

2021 / 03 / 09 / Perei Dóra
A Razer fogott egy mezei szemüveget, és pöpec gamer okosszemüveggé változtatta
A Razer neve bizonyára minden gamernek ismerős, a márka következő nagy dobása pedig úgy tűnik a viselhető okosszemüvegek frontján történik, mivel hamarosan megjelenik Anzu névre keresztelt szemüvegük.

Az Anzu valójában még nem egy AR szemüveg, hanem egy felokosított keret, ami Bluetooth-on keresztül kommunikál az Android vagy iOS készülékkel. A szemüveg száraiba beépítettek egy mikrofont és egy-egy tizenhat milliméteres hangszórót, oldalán pedig érintésérzékeny felület helyeztek el, amivel

zenét válthatunk, konferenciahívásokba csatlakozhatunk, vagy előhívhatjuk hangalapú telefonos asszisztensünket.

A szemüveg mellé fejlesztett applikációval személyre szabható a hangzás, ellenőrizhető a töltöttségi szint, valamint ezáltal frissíthető is az eszköz. A Bluetooth kapcsolat 5.1-es szabványra épül, a készülék emiatt beszélgetésekhez és zenehallgatáshoz egyaránt ideális. John Moore, a Razer értékesítési- és marketing-vezetője szerint a szemüveg a kényelem, a kékfény- és UV-védelem szempontjából megújítja a viselhető eszközök piacát. Hozzátette: az Anzuval a Razer pont akkor tervezi a piacra lépést, amikor egyre többen dolgoznak otthonról - ez pedig hatalmas keresletet generál a szemvédő kütyük, a kihangosított kommunikáció, valamint az intelligens funkciók iránt. A kereskedelmi forgalomba hozott csomag ezen felül már tartalmazza a kültéri tevékenységekhez szükséges polarizált pótlencséket, melyek kilencvenkilenc százalékos védelmet ígérnek az UVA/UVB sugarak ellen. A lencséket a Lensabl nevű vállalat biztosítja, a receptre felírt üvegeket pedig nem csak elkészítik, de kedvezményt is adnak.

Ahogy a Razer sajtóközleményében olvasható, az ötórás üzemidő „elég erős ahhoz, hogy végigkísérje velünk a napot, és segítsen a hosszú munkával vagy játékkal töltött idő során”. Valójában azonban ez nem is olyan nagy dolog mindazon esetekben, amikor az ember nem a játék kedvéért, hanem látási problémák miatt hordja a szemüveget. Ennek tükrében ha lemerül, akkor újratöltéséig nem használható, ami látásproblémával küzdőknél nem szerencsés. Összecsukott állapotban az eszköz ugyanakkor kikapcsol és akár két hétig is elvan készenléti üzemmódban. A szögletes vagy kerek keretes Razer Anzu a gyártó oldaláról kétszáz dollárért, körülbelül hatvankétezer forintért rendelhető. Ha pedig igazak a pletykák, Európában a későbbiekben lesz elérhető kétszázkilenc euróért (nagyjából hetvenhétezer forintért), változatonként kétféle méretben, a könnyű tárolást szolgáló rugalmas szemüvegszárakkal.

További cikkek a témában:

Nem öröm az állandó maszkviselés, de a Razer okos maszkjában talán egész elviselhető lesz az élet A Razernél megpróbálják kihozni a maximumot ebből az immár kötelező védelmi felszerelésből.

A legextrémebb gamer székek új dimenziókat nyitnak meg a játékosok előtt - itt van néhány radikális megoldás 2006 előtt még műanyag- és fémszékeken görnyedtek a világ Starcraft rajongói. Két gazdasági válság, a koreai és az amerikai és egy nagyon rosszul időzítő cég kellett hozzá, hogy a hátak kiegyenesedjenek. Azóta, ha akarunk, már ágyból is vehetünk gamer verziót. Mutatunk néhányat a legextrémebbek közül.

Saját, világító bankkártyával rukkolt elő a Razer Az alapvetően gamereknek szóló kiegészítői helyett a cég ezúttal a fintech ipar felé fordult, és az Apple után ő is kiadja egyedi bankkártyáját. Már meg is kezdték annak bétatesztelését, ígéretük szerint pedig még a legkisebb összegű fizetés után visszatérítést adnak.

(Fotó: Paudal)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Egy autógyártó robotja önállóan liftezik és arcfelismerő technológiával cserkészi be azokat, akik kávét szeretnének inni
Egy autógyártó robotja önállóan liftezik és arcfelismerő technológiával cserkészi be azokat, akik kávét szeretnének inni
99,9%-os pontossággal azonosítja a robot azokat, akik a kávéjukra várnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.