A Razer fogott egy mezei szemüveget, és pöpec gamer okosszemüveggé változtatta

2021 / 03 / 09 / Perei Dóra
A Razer fogott egy mezei szemüveget, és pöpec gamer okosszemüveggé változtatta
A Razer neve bizonyára minden gamernek ismerős, a márka következő nagy dobása pedig úgy tűnik a viselhető okosszemüvegek frontján történik, mivel hamarosan megjelenik Anzu névre keresztelt szemüvegük.

Az Anzu valójában még nem egy AR szemüveg, hanem egy felokosított keret, ami Bluetooth-on keresztül kommunikál az Android vagy iOS készülékkel. A szemüveg száraiba beépítettek egy mikrofont és egy-egy tizenhat milliméteres hangszórót, oldalán pedig érintésérzékeny felület helyeztek el, amivel

zenét válthatunk, konferenciahívásokba csatlakozhatunk, vagy előhívhatjuk hangalapú telefonos asszisztensünket.

A szemüveg mellé fejlesztett applikációval személyre szabható a hangzás, ellenőrizhető a töltöttségi szint, valamint ezáltal frissíthető is az eszköz. A Bluetooth kapcsolat 5.1-es szabványra épül, a készülék emiatt beszélgetésekhez és zenehallgatáshoz egyaránt ideális. John Moore, a Razer értékesítési- és marketing-vezetője szerint a szemüveg a kényelem, a kékfény- és UV-védelem szempontjából megújítja a viselhető eszközök piacát. Hozzátette: az Anzuval a Razer pont akkor tervezi a piacra lépést, amikor egyre többen dolgoznak otthonról - ez pedig hatalmas keresletet generál a szemvédő kütyük, a kihangosított kommunikáció, valamint az intelligens funkciók iránt. A kereskedelmi forgalomba hozott csomag ezen felül már tartalmazza a kültéri tevékenységekhez szükséges polarizált pótlencséket, melyek kilencvenkilenc százalékos védelmet ígérnek az UVA/UVB sugarak ellen. A lencséket a Lensabl nevű vállalat biztosítja, a receptre felírt üvegeket pedig nem csak elkészítik, de kedvezményt is adnak.

Ahogy a Razer sajtóközleményében olvasható, az ötórás üzemidő „elég erős ahhoz, hogy végigkísérje velünk a napot, és segítsen a hosszú munkával vagy játékkal töltött idő során”. Valójában azonban ez nem is olyan nagy dolog mindazon esetekben, amikor az ember nem a játék kedvéért, hanem látási problémák miatt hordja a szemüveget. Ennek tükrében ha lemerül, akkor újratöltéséig nem használható, ami látásproblémával küzdőknél nem szerencsés. Összecsukott állapotban az eszköz ugyanakkor kikapcsol és akár két hétig is elvan készenléti üzemmódban. A szögletes vagy kerek keretes Razer Anzu a gyártó oldaláról kétszáz dollárért, körülbelül hatvankétezer forintért rendelhető. Ha pedig igazak a pletykák, Európában a későbbiekben lesz elérhető kétszázkilenc euróért (nagyjából hetvenhétezer forintért), változatonként kétféle méretben, a könnyű tárolást szolgáló rugalmas szemüvegszárakkal.

További cikkek a témában:

Nem öröm az állandó maszkviselés, de a Razer okos maszkjában talán egész elviselhető lesz az élet A Razernél megpróbálják kihozni a maximumot ebből az immár kötelező védelmi felszerelésből.

A legextrémebb gamer székek új dimenziókat nyitnak meg a játékosok előtt - itt van néhány radikális megoldás 2006 előtt még műanyag- és fémszékeken görnyedtek a világ Starcraft rajongói. Két gazdasági válság, a koreai és az amerikai és egy nagyon rosszul időzítő cég kellett hozzá, hogy a hátak kiegyenesedjenek. Azóta, ha akarunk, már ágyból is vehetünk gamer verziót. Mutatunk néhányat a legextrémebbek közül.

Saját, világító bankkártyával rukkolt elő a Razer Az alapvetően gamereknek szóló kiegészítői helyett a cég ezúttal a fintech ipar felé fordult, és az Apple után ő is kiadja egyedi bankkártyáját. Már meg is kezdték annak bétatesztelését, ígéretük szerint pedig még a legkisebb összegű fizetés után visszatérítést adnak.

(Fotó: Paudal)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A Google kísérleti chatbotja okosabb lett, de a cég még mindig óvatos vele
A Google kísérleti chatbotja okosabb lett, de a cég még mindig óvatos vele
Kibővítették a Bard képességeit és elérhetőségét, így a chatbot, megtekintve a leveleinket és dokumentumainkat, még sokkal több tanácsot tud adni szükség esetén.
Kína monumentális, világméretű DNS-adatgyűjtésbe kezdhetett
Kína monumentális, világméretű DNS-adatgyűjtésbe kezdhetett
A genetikai adatok gazdasági és katonai célokat egyaránt szolgálhatnak.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.