A robotkutya bármilyen körülmények között talpra áll

2024 / 04 / 13 / Bobák Zsófia
A robotkutya bármilyen körülmények között talpra áll
A Deep Robotics alapos tesztelésnek vetette alá az általuk fejlesztett négylábú robotot, de a gép jól vette az akadályokat.

A robotgyártók körében bevett szokás, hogy a robotokat nehéz terepen, néha akár durvának ható módszerekkel tesztelik, hogy kiderüljön, mennyire strapabíróak a gépezetek és milyen további fejlesztésre, javításokra van szükség a megbízhatóság növelésére. A kínai Deep Robotics a robotkutyája ellenállóképességét hasonló módon mérte fel: a gépet a levegőbe dobálva demonstrálták, hogy a szerkezet az esés után milyen gyorsan áll talpra és milyen egyszerűen nyeri vissza stabilitását, ha kizökkentik az egyensúlyából.

A felvételeken látható szituációk (például, hogy valaki bottal piszkálja a robotot) persze valószínűleg nem gyakran alakulnak ki a való életbeli használat közben, mivel ezeket a robotizált platformokat általában építkezéseken, irodaházakban, ipari környezetben alkalmazzák ellenőrzési munkákra, de a szimulált támadás lehetőséget ad rá, hogy megfigyeljék a robot “reakcióját” és a váratlan helyzetekben való működését. A Deep Robotics egyik robotja, a Lite 3 csak a kutatás-fejlesztési projektekben kap szerepet, de két másik termékük, az X20 és az X30 meg is vásárolható és használható biztonsági őri, megfigyelési, felmérési és adatgyűjtési feladatok elvégzésére.

(Fotó: Deep Robotics)

Egy kínai gyártó bemutatta, miért van szüksége mindenkinek egy saját robotkutyára A legendás ősi harcilóról elnevezett négylábú robot az első a fajtársai között, aki tud oldalra szaltózni, bár az irodai munkája során valószínűleg nem ezt a képességet fogja a legjobban kamatoztatni.


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Forradalminak szánt holografikus szobabicikli lehet az otthoni edzés jövője
Forradalminak szánt holografikus szobabicikli lehet az otthoni edzés jövője
A HoloBike-kal olyan érzés edzeni négy fal között is, mintha a szabadban tekernénk, legalábbis a gyártó elképzelése szerint.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.