A Skyrise rendszere a világon elsőként hajtott végre automatikus kényszerleszállást egy helikopterrel (videó) 2023 / 11 / 19 / Felkai Ádám

A kaliforniai székhelyű Skyryse cég a világon elsőként érte el azt áttörést, hogy az általuk kifejlesztett biztonsági rendszer képes volt motor nélküli autorotációs kényszerleszállást végrehajtani. Az autorotáció egy összetett vészhelyzeti manőver, amellyel képzett pilóták hajtóműhiba esetén biztonságosan lehozzák a helikoptert. A Skyryse rendszerét úgy tervezték, hogy felismerje a motor meghibásodását, és gyorsabban indítsa el az autorotációt, mint egy emberi pilóta, magasabb fordulatszámot tartva fenn a rotoroknak, hogy ezáltal több energia maradjon a művelethez. Jason Trask és Eliot Seguin tesztpilóták sikeresen tesztelték a rendszert, amelynek célja az irányítás egyszerűsítése és a repülés biztonságának növelése. A Skyryse a jövő év első negyedévében mutatja be az első sorozatgyártású helikoptert, amely immár ezt a technológiát is tartalmazza – a világ első egyszerűsített vezérlőrendszere mellett. Mint azt Mark Groden, a Skyryse alapítója és vezérigazgatója elmondta: „Évente több mint 400 ember veszíti életét repülési balesetben csak az Egyesült Államokban. A teljesen automatizált autorotáció csak egy példa arra, hogy technológiánk hogyan hoz kereskedelmi szintű, sőt azon is túlmutató biztonságot a repülésbe.” Az említett landolásra a Los Angeles körzetében működő repülési teszt és teljesítménymérő létesítmény területén került sor 2023. július 22-én, amely hivatalosan is Guinness Világkord lett, mint az első forgószárnyas járművel végzett automatikus autorotációs leszállás. (Forrás: New Atlas, Skyrise)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A halaknak valóban nincs hasznára a bicikli, nekünk viszont igen – akár a víz alatt is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.