A Sony új, digitális walkmanjei eszméletlen szépek

2023 / 01 / 19 / Felkai Ádám
A Sony új, digitális walkmanjei eszméletlen szépek
Ez már nem a nyolcvanas évek vagy mégis? A Sony mindenesetre piacra dobja az egyik korszakalkotó készülékének, a Walkmannek a legújabb, digitális változatát. És hogy kinek lehet ilyesmire szüksége 2023-ban? Bárkinek, aki értékeli a letisztult, elegáns dizájnt, és az esztétikai szempontból is lenyűgöző elektronikai eszközöket meg nem mellesleg a jó hangzást.

Mint azt az Ars Technika írja, a Sony (továbbra sem) engedi el a nyolcvanas éveket, hanem idén is újabb tagokkal bővíti Android-alapú, digitális Walkman családját. Az Ars Technika amerikai lap lévén szomorúan nyugtázza, hogy a készülékek az USA-ba nem jutnak el, nekünk itt az Óvilágban azonban szerencsénk van, mivel lesz európai megjelenés. Mindkét szóban forgó készülék, tehát az olcsóbb és a drágább változat is japánban februárban már meg is lesz vásárolható.

Mint az AT írja tehát, a Sony 2012 óta dob piacra ilyen készülékeket, az első az Android 2.3 Gingerbread-re épülő NWZ-Z1000 volt, ami azonban még igencsak a Sony akkori Xperia telefonjaira hajazott. Ezzel szemben ezek az új eszközök már jól megkülönböztethető, egyben nagyon letisztult, kifejezetten szép dizájnnal büszkélkedhetnek.

A kettő közül az olcsóbb, az NW-A300 400 euróba kerül és az eredeti, 2019-es NW-A105-höz képest tehát az Android egy modernebb verzióját kapta. Az NW-A300 meglepően apró – a méretei 56,6 × 98,5 × 12 mm –, tehát akkora körülbelül, mint egy pakli kártya. Az előlapot egy 9 centiméteres, 60 Hz-es, 1280×720-as érintőképernyős LCD uralja. A tárhely 32 GB, a készülék pedig támogatja a Wi-Fi 802.11AC és a Bluetooth 5 szabványt. A Sony emellett „hosszabb akkumulátor-élettartamot” is emleget, de a cég azt már nem árulja el, hogy mekkora az akkumulátor, csupán „36 óra* 44,1 KHz-es FLAC lejátszást, akár 32 óra* 96 KHz-es FLAC nagyfelbontású hanglejátszást ígér” valószínűleg kikapcsolt képernyő mellett értve mindezt.

Mivel egy zenelejátszó készülékről beszélünk, így természetesen akad rajta egy fejhallgató-csatlakozó a készülék alján. Ezenkívül találhatunk még a walkmanen egy gyors USB-C 3.2 Gen1 portot a gyors zeneátvitelhez, valamint egy MicroSD-nyílást az összes zene tárolására. Az eszköz oldalán található gombok pedig mindenféle zenei vezérlést lehetővé tesznek, amit csak kívánhatunk vagy amit eddig hiányoltunk a YouTube vagy a Spotify lejátszói kapcsán.

A másik új Sony Walkman, az NW-ZX700 már húzós, 818 dollárba kerül Japánban – vagyis a Sony nem az árral kíván vásárlókat szerezni. Egyébként akad egy ennél is drágább, már kifejezetten az „audiofileknek” szánt „Signature Series” NW-WM1ZM2 változat is, amely 3700 dollárba kerül.

Ami a NW-ZX700-at illeti: ez már a hagyományos telefonkészülékekkel ellentétben egy megfelelő hangerősítővel rendelkezik, nagy, masszív kondenzátorokkal az analóg hangkimenet táplálására.


NW-ZX700

Ennek köszönhetően sokkal nagyobb is, mint a fentebb bemutatott, szerényebb A300 – a 72,6 × 132 mm-es méret 17 mm vastagsággal társul. A készülék két audiokimenettel is rendelkezik: egy szabványos 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozóval és egy 4,4 mm-es „kiegyensúlyozott” audiocsatlakozóval – ez utóbbit kifejezetten a csúcskategóriás audioberendezések használják. A Sony ezen eszköz kapcsán körülbelül 23 órás hanglejátszást ígér, valószínűleg mert az erősítők tápellátása jócskán megterheli az akkumulátort.

(Képek: Sony)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Itt a mese vége? – Az LK-99 mégsem szobahőmérsékletű szupravezető valószínűleg
Itt a mese vége? – Az LK-99 mégsem szobahőmérsékletű szupravezető valószínűleg
A Kínai Tudományos Akadémia kutatása alapján az LK-99 sem hozza el a szupravezetők forradalmát, mivel valójában nem is szobahőmérsékletű szupravezető.
Könnyen lehet, hogy Elon Musk most vitte csődbe az X-re átkeresztelt Twittert
Könnyen lehet, hogy Elon Musk most vitte csődbe az X-re átkeresztelt Twittert
"B****** meg magukat!" - üzente a közösségi oldalt elhagyó hirdetőknek a cég első embere, akiknek a hírek szerint ezután nem is igazán áll szándékukban visszatérni.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.