A SpaceX kétszer olyan magasra akarja felvinni az űrturistákat, mint az ISS

2020 / 02 / 26 / Justin Viktor
A SpaceX kétszer olyan magasra akarja felvinni az űrturistákat, mint az ISS
A SpaceX ugyanolyan típusú űrhajókra kínál jegyeket az űrutazásra vágyók számára, mint amelyek a NASA űrhajósait eljuttatják a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS).

A Space Adventures űrturisztikai társasággal folytatott partnerség révén négy jegy kerül értékesítésre, hogy messze az ISS fölé emelkedjenek egy Crew Dragon kapszulában.

A Space Adventures nem számít újoncnak az űrturizmus játékában: 2001 és 2009 között hét magánszemélyt küldött a Nemzetközi Űrállomásra az orosz Szojuz hajó fedélzetén, tízmillió dollárt számítva fel utazásonként. Azóta is folytatják az űrbe szóló jegyek értékesítését olyan gazdag személyek számára, mint például Sergey Brin, a Google társalapítója, bár újabb űrrepülés egyelőre nem történt.

Most viszont a cég készen áll arra, hogy folytassa a repüléseket. Az SpaceX Crew Dragon űrhajóját úgy fejlesztették ki, hogy a NASA űrhajósait eljuttathassák az ISS-re, és márciusban sikerrel befejezték a személyzet nélküli tesztrepülést az ISS-re. Az első legénységgel folytatott küldetést idén tervezik.

A turistákkal folytatott járat majd ezt követően, 2021 vagy 2022 végén indulhat, de más úton halad majd. A misszió során legfeljebb öt napig keringenek a Föld körül az ISS-nél kétszer-háromszor magasabban lévő tengerszint feletti magasságban, tweetelte a Space Adventures vezérigazgatója, Eric Anderson.

"A misszió árát nem tesszük közzé, de a többi orbitális űrrepülési lehetőséghez hasonló tartományban vannak" - mondta Stacey Tearne, a Space Adventures képviselője.

Az az ISS-re tett utazáshoz hasonló egyéb űrkalandok repüléseinek árai körülbelül 20 millió dollártól (6,2 milliárd forint) a jövőben a hold körüli forduló körülbelül 150 millió dolláros (46,5 milliárd forint) beugrójáig terjednek.

(Forrás: NewScientist Képek: SpaceX)


 


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
A Rolls-Royce bemutatta a miniatűr atomreaktor prototípusát, amivel a jövőben akár egy holdbázist is üzemeltethetnek
A 3x1 méteres Space-Micro Reactort a múlt héten megrendezett UK Space Conference-en mutatták be a nyilvánosságnak, és a tervek szerint nagyjából 2030-ra készülhet el a végleges változata.
A “mexikói UFO-múmiák” DNS-ének 30 százaléka egy “ismeretlen fajtól” származik állítólag
A “mexikói UFO-múmiák” DNS-ének 30 százaléka egy “ismeretlen fajtól” származik állítólag
Bármit is jelentsen, hogy ismeretlen faj. Kiderült az is, hogy Neil deGrasse Tysonnak felajánlották, hogy személyesen vizsgálja meg a testeket – de ő ezt a lehetőséget visszautasította. Elmondjuk, hogy miért, és hogy ez miért jelentheti a mexikói UFO-múmia vita bizonyos fokú lezárását.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.