A Telekom a Google-lal együttműködésben kifejlesztette saját márkás okostelefonját, a T Phone-t

2022 / 09 / 29 / Bobák Zsófia
A Telekom a Google-lal együttműködésben kifejlesztette saját márkás okostelefonját, a T Phone-t
Az 5G kapcsolatos T Phone 5G és a T Phone Pro 5G októberben érkezik a boltokba.

A Magyar Telekom csütörtök délelőtt rántotta le a leplet saját márkás okostelefonjairól, a T Phone 5G-ről és T Phone Pro 5G-ről, amelyet a cég anyavállalata a Deutsche Telekom a Google-lal együttműködésben fejlesztett ki. A cél a T Phone-ok megjelentetésével, hogy a már egyre több helyen jó lefedettséggel rendelkező 5G hálózatokat széles körben is elérhetővé tegyék, így a készülékek ár szempontjából nem a luxuskategóriás termékek körébe tartoznak: a T Phone 5G-t 90 200 forintért, a T Phone Pro 5G 107 800 forintért lehet majd megvásárolni.

Mindkét típusú telefonban a MediaTek Dimensity 700 lapkakészlete működik és Android 12-es operációs rendszer fut rajtuk, de a kijelző, a memória és az akkumulátorok nagysága tekintetében eltér a Pro és az alap verzió:

  • A T Phone-ban 4500 mAh-ás akkumulátor, 6.52”-es HD kijelző, egy 5MP-s előlapi kamera és egy 50MP-s valamint két 2MP-s hátlapi kamera kapott helyet, a memóriája 4 GB-os, emellett 64 GB tárhellyel rendelkezik. A 195 grammos telefon 166,6*76,42*8,76 mm-es méretű és a szokásos biometrikus azonosítási módszerekkel (ujjlenyomat-felismerés, arcfelismerés) is nyitható.
  • A T Phone Pro akkumulátora 5000 mAh-ás, kijelzője 6.82”-es, előlapi kamerája 16MP-s, hátlapi kameraszigete négy kamerából áll, amelyek 50, 5 és két 2 MP-s méretűek. Memóriája 6 GB-os, a tárhely mérete pedig 128 GB. A készülék 214 grammot nyom és 173,92*77,8*8,99 mm-es, rendelkezik NFC/5.1 Bluetooth kapcsolattal és a USB-C kábellel történő 15 W-os gyorstöltés mellett vezeték nélkül is tölthető.

A T Phone kék, míg a T Phone Pro sötétszürke színben lesz kapható október 5- étől a Telekomnál, de a szolgáltató által indított játék nyertesei már korábban is hozzájuthatnak egy-egy készülékhez. Kreisz Norbert, a Magyar Telekom termékekért felelős vezetője a bemutatón elmondta:

a saját márkás okostelefonok fejlesztése az ügyfelek számára a biztonságos forrásból érkező eszközökhöz való hozzáférést segíti elő,

mivel így a Telekom az értékesítés, az árazás és egyéb aktivitások tekintében is szabad kezet kaphat a készülékekkel kapcsolatban.

(Fotó: Bobák Zsófia/Raketa.hu)

Két év után tért vissza a Huawei Mate szériája, egy egészen különleges kamerarendszerrel A Huawei Mate 50 Prót a fotós képességei különböztethetik meg a többi csúcskategóriás készüléktől, és úgy tűnik, hogy mostanra azt is sikerült megoldani, hogy a Google szolgáltatások is gond nélkül használhatóak legyenek rajta. A forint gyengüléséből fakadó árát viszont még emészteni kell.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Kína valódi
Kína valódi "láthatatlanná tévő köpönyeget" fejlesztett állítólag
Olyan, mint a Harry Potterben, már ha igaz. A láthatatlanná tévő technológia viszont ennek köszönhetően nagy pillanatokat él meg, mivel egy kanadai cég is hasonló terméket fejlesztett. Csak győzze az ember szétszálazni, hogy éppen ki és miért akar láthatatlan lenni!
Célegyenesbe ért az EU mesterséges intelligenciáról szóló jogszabálya
Célegyenesbe ért az EU mesterséges intelligenciáról szóló jogszabálya
Megszületett a megállapodás az Európai Parlament és a Tanács között a mesterséges intelligenciával (MI) kapcsolatos törvényjavaslatról, amelynek célja, hogy az MI Európában biztonságos legyen, ne sértse az emberek alapvető jogait, ugyanakkor a technológia fejlődését is segítse.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.