A Tesla egy egész csapat Optimust gyártott és tesztel 2023 / 05 / 22 / Bobák Zsófia

A Tesla a tavalyi AI Day keretében mutatta be az első prototípusát humanoid robotjának, Optimusnak, amelynek jövőbeli feladatai közé tartozik majd, hogy a gyárakban, vagy akár az irodákban dolgozva segítse az emberek munkáját és elvégezze helyettük a legrepetitívebb, kreativitást nem igénylő feladatokat. A humanoidot egy általános felhasználású, járni is képes robotnak tervezik és a színfalak mögött már gőzerővel zajlik a fejlesztése és betanítása. A cég egy új videóban mutatta be, milyen eredményeket értek el Optimusszal az elmúlt időkben és, ahogy az a felvételeken látható, már látszik a fejlődés: a gép, pontosabban gépek, már tudnak viszonylag stabilan járni és önállóan is egyszerűbb műveleteket elvégezni. Az Optimusok hatékonyság és gyorsaság tekintetében egyelőre még nem vehetik fel a versenyt az emberi munkaerővel, de a tanítási folyamat végére, mire készen állnak a mindennapos használatra, már valódi segítőtársakká válhatnak.
Sztárok ölelgetik önmagukat a mesterséges intelligenciának köszönhetően
Sztárok ölelgetik önmagukat a mesterséges intelligenciának köszönhetően
A végeredmény az internetezőket is erősen megosztotta.
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Péntek reggel egy frissítési hiba miatt kritikus rendszerek tömkelege mondta fel a szolgálatot világszerte, ami a bankok, kórházak és médiavállalatok mellett több légitársaságnál is komoly fennakadásokat okozott.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.