A Tesla egy egész csapat Optimust gyártott és tesztel 2023 / 05 / 22 / Bobák Zsófia

A Tesla a tavalyi AI Day keretében mutatta be az első prototípusát humanoid robotjának, Optimusnak, amelynek jövőbeli feladatai közé tartozik majd, hogy a gyárakban, vagy akár az irodákban dolgozva segítse az emberek munkáját és elvégezze helyettük a legrepetitívebb, kreativitást nem igénylő feladatokat. A humanoidot egy általános felhasználású, járni is képes robotnak tervezik és a színfalak mögött már gőzerővel zajlik a fejlesztése és betanítása. A cég egy új videóban mutatta be, milyen eredményeket értek el Optimusszal az elmúlt időkben és, ahogy az a felvételeken látható, már látszik a fejlődés: a gép, pontosabban gépek, már tudnak viszonylag stabilan járni és önállóan is egyszerűbb műveleteket elvégezni. Az Optimusok hatékonyság és gyorsaság tekintetében egyelőre még nem vehetik fel a versenyt az emberi munkaerővel, de a tanítási folyamat végére, mire készen állnak a mindennapos használatra, már valódi segítőtársakká válhatnak.
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Félnünk kell a mesterséges intelligenciától?
A mesterséges intelligencia rendszerekre alapozott gépek egyre több emberi munkakörben tudnak jól teljesíteni - vajon hogyan lehet szabályozni a rendszert, hogy ne egy disztópikus világba vezessen?
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.