A Tesla új, agresszív marketinggel tör előre a napelem-piacon

2020 / 06 / 22 / Rácz Tamás
A Tesla új, agresszív marketinggel tör előre a napelem-piacon
Egységcsomagok egységárakkal, garancia a legalacsonyabb elérhető árra a helyi piacon: a Tesla mindent megtesz, hogy a vevőknek eszükbe se jusson máshoz menni napelemes rendszerért.

Az iparágban soha nem látott módszerekkel igyekszik letarolni az amerikai háztartási napelem-piacot a Tesla. A beruházás adminisztrációját és előkészítését példátlanul leegyszerűsítették, a háztartások energiaszükséglete szerint négy egységcsomagba rendezték a napelemes rendszerek műszaki tartalmát. De ami a legszebb: garanciát vállalnak arra, hogy ők adják a legolcsóbb ajánlatot minden régióban. Ha a vevő mégis fel tud mutatni egy érvényes árajánlatot a Tesláéval azonos teljesítményű csomagra, a cég is elvállalja annyiért a kivitelezést.

Van még egy unikális eleme a Tesla ajánlatának: a kipróbálhatóság. Némileg kockázatos de páratlan ajánlat a cég részéről, hogy ha a telepítés, a panelek felszerelése és a rendszer bekötése után a vevő nem elégedett a termékkel, a Tesla szó nélkül, ingyen leszereli és elviszi az egészet.


A Tesla napelemes szolgáltatásit kínáló weboldalának kommunikációja végtelenül leegyszerűsített: látod, milyen sok pénzt megspórolsz, ha felrakod a napelemeinket? (Kép: tesla.com screenshot)

Az olcsó napelem-csomagok rendszere könnyen áttekinthető. A legkisebb és legolcsóbb a 4,08 kW csúcsteljesítményű Small, a következő a 8,16 kW-os Medium, ezután jön a 12,24 kW-os Large, végül a 16,32 kW-os Extra Large pakett. A vevők a napelemekből és inverterből álló rendszert kiegészíthetik a PowerWall nevű akkumulátoros energiatárolóval is, ha szigetüzemű rendszert akarnak kiépíteni vagy ha a fogyasztásukon felüli termelés helyi szabályok, sajátosságok miatt nem tudnák gazdaságon feltölteni a hálózatra az elektromos szolgáltatójukkal való elszámolásban.

A közepes, 8,2 kW-os rendszert a jelenleg az USÁ-ban elérhető szövetségi állami támogatással értve 11.840 dollárért, kb. 3,66 millió forintért kínálja a Tesla. Ez nagyjából megfelel egy hazai átlagos rendszerárnak. A standardizált napelemes rendszerekkel és az erőteljes marketingkommunikációval megtámogatva a Tesla az amerikai iparági átlag körülbelül kétharmadáért adja napenergia-hasznosító csomagjait, a megtérülés pedig az ügyfél számára nagyjából hat éven belül várható, a szokásos 9-10 év helyett.

Elon Musk napelemes vállalkozása eredetileg Solar City néven indult, de 2016-ban a céget beolvasztották a Teslába, a lakossági rendszerértékesítés az autós vállalaton keresztül zajlik.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Az egyik legismertebb sportlap MI-generálta cikkeket publikálhatott, kitalált szerzők neve alatt
Az egyik legismertebb sportlap MI-generálta cikkeket publikálhatott, kitalált szerzők neve alatt
A Sports Illustrated dolgozói felháborodtak, a lap tulajdonosa hárít.
Felszerelték a B-2 Spiritet az USA legújabb atombombájával
Felszerelték a B-2 Spiritet az USA legújabb atombombájával
Remélhetőleg sosem fogják élesben bevetni.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.