A Teslák már a kátyúkat is automatikusan érzékelik

2022 / 07 / 05 / Bobák Áron
A Teslák már a kátyúkat is automatikusan érzékelik
A Teslától megszokhattuk, hogy előszeretettel raknak az autóikba olyan újításokat, amelyek megkönnyítik a vezetők dolgát, elég csak az autót a sofőrhöz navigáló "Summon" funckióra vagy a neve miatt sokak által kritizált "Teljes Önvezetés" vezetéssegítő rendszer lehetőségeire gondolni.

Az autógyártó most egy apróbb, de annál hasznosabb megoldással bővíti tovább a repertoárt, ugyanis ahogy arról az Electrek beszámolt, az erre alkalmas modelljeikben hamarosan elérhetővé válik egy olyan beállítás, amivel az autó automatikusan tudja állítani az adaptív felfüggesztést, amennyiben hepehupás, rossz minőségű - például kátyús - utat érzékel. A Tesla tájékoztatása szerint az autó a többi Tesla által küldött adatok alapján fogja tudni, hogy mikor kell magasabbra állítani a hasmagasságot, a funkció pedig természetesen csak azokban a modellekben lesz elérhető, amelyek rendelkeznek adaptív felfüggesztéssel, mint például a Model X és az új Model S.

A 2022.20-as szoftverfrissítésnek nem ez lesz az egyetlen érdekessége, hiszen a Tesla kiterjeszti az eddig csak a Full Self-Driving csomaggal elérhető egyik funkciót az Autopilot vezetéssegítő rendszerrel felszerelt Teslákra is, így az autó jelezni fog a sofőrnek, ha a közlekedési lámpa zöldre vált. A "közlekedési lámpák és stop táblák" funkciót bekapcsolva az autó helyettünk is figyeli, hogy mikor vált zöldre a lámpa, majd erre egy hangjelzéssel hívja fel a sofőr figyelmét, jelentősen csökkentve annak esélyét, hogy egy figyelmetlen vezető feltartsa a kocsisort.

(Borítókép: Marc Bruxelle/Getty Images)

Elon Musk szerint a jövőre érkező Tesla Roadster képes lesz lebegni a föld felett A Tesla tulajdonosa néhány éve már belebegtette, hogy a SpaceX-től kölcsönvett technológiával egy különleges hajtóművel szerelné fel a jövőre érkező sportkocsit, de úgy tűnik, azóta jelentősen továbbgondolta az ötletet.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Úgy néz ki, mint egy autó, de valójában bicikli
Úgy néz ki, mint egy autó, de valójában bicikli
A Karbike egy mini autó-kerékpár hibrid, amivel pedálozni kell ugyan, de autó módjára véd az időjárás viszontagságaitól.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.