A Vatikán Minecraft-szervert indít

2019 / 12 / 04 / Felkai Ádám
A Vatikán Minecraft-szervert indít
Az Egyházról kialakult hagyományos kép szerint a papság és a modern technológia nagyjából olyan viszonyban áll egymással, mint az ördög és a szentelt víz. Ez persze az esetek többségében nem így van, különösen nem igaz ez a Jezsuita rendre. Ennek megfelelően most egy jezsuita szerzetes indít külön szervert a híveinek, miután erről szavazást szervezett a Twitter oldalán.

A Minecraft a világ egyik legnépszerűbb játéka, melynek ugyan akad keményebb, túlélős lehetősége zombikkal, Endremanekkel és egyéb rémségekkel, de ott a szabad építés lehetősége is, amelynek keretében lelkes játékosok már mindenfélét fabrikáltak egész városoktól kezdve a Halálcsillagig bármit, amit érdemes összerakni ezekből a virtuális Lego-kockákból. Most pedig egy jezsuita szerzetes külön vatikáni szervert indít, hogy a hívek az atya szavai szerint kevésbé „toxikus” környezetben vághassák kemény kőbe a csákányukat.

A jezsuitáktól a modern technológia persze sosem állt távol, elég az Európa szerte általuk alapított csillagvizsgálókra, vagy a természettudományokban elért eredményeikre gondolnunk. Ennek megfelelően most egy jezsuita szerzetes, Robert Ballecer testvér (akit amúgy az online közösség Digital Jesuit néven ismer) a twitter oldalán rendezett szavazást arról, hogy a hívek mely játéknak látnának szívesen saját, dedikált, vatikáni szervert.

A szavazást tehát a Minecraft nyerte 67%-kal, de a többi opció még érdekesebb lett volna: a Rust egy túlélős játék zombikkal, emberi kegyetlenséggel és sok-sok botránnyal (némileg a híres-hírhedt DayZ-re emlékeztet), az Ark pedig szintén túlélőjáték csak dinoszauruszokkal – igaz, ez legalább címében kötődik az Ószövetséghez, hiszen az angol „ark” szó bárkát jelent.

A 23%-kal második helyezett Team Fortress 2 pedig a kompetitív online shooterek ősatyja. Ha ezek valamelyike nyert volna, most azon törhetnénk a fejünk, hogy mi lesz vajon a következő lépés: bencés Fortnite? Esetleg Ferencesek aprítják majd egymást az Overwatchban, netán a mostanság bejelentett Diablo 4-ben együtt csapathatjuk majd Ferenc pápával, hogy kifektessük az öreg ördögöt?

Ha valaki saját maga is rákukkantana a Minecraft egyházilag jóváhagyott szervére, az ezt az új címet adja hozzá a Minecraft multiplayeréhez: minecraft.digitaljesuit.com

(Forrás: Rock, Paper, Shotgun, kép: Pixabay)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
A robot első látásra nem sok hasonlóságot mutat Nadia Comănecivel, de okkal kapta róla a nevét.
Tévé után már hűtőt és mosógépet is vehetünk a Hisense-től
Tévé után már hűtőt és mosógépet is vehetünk a Hisense-től
A világ negyedik legnagyobb tévégyártója Magyarországon is elkezdi forgalmazni az intelligens nagy háztartási gépeit, köztük egy olyan hűtőszekrényt is, amelyet 21 colos táblagéppel szereltek fel.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.