A Vatikán Minecraft-szervert indít

2019 / 12 / 04 / Felkai Ádám
A Vatikán Minecraft-szervert indít
Az Egyházról kialakult hagyományos kép szerint a papság és a modern technológia nagyjából olyan viszonyban áll egymással, mint az ördög és a szentelt víz. Ez persze az esetek többségében nem így van, különösen nem igaz ez a Jezsuita rendre. Ennek megfelelően most egy jezsuita szerzetes indít külön szervert a híveinek, miután erről szavazást szervezett a Twitter oldalán.

A Minecraft a világ egyik legnépszerűbb játéka, melynek ugyan akad keményebb, túlélős lehetősége zombikkal, Endremanekkel és egyéb rémségekkel, de ott a szabad építés lehetősége is, amelynek keretében lelkes játékosok már mindenfélét fabrikáltak egész városoktól kezdve a Halálcsillagig bármit, amit érdemes összerakni ezekből a virtuális Lego-kockákból. Most pedig egy jezsuita szerzetes külön vatikáni szervert indít, hogy a hívek az atya szavai szerint kevésbé „toxikus” környezetben vághassák kemény kőbe a csákányukat.

A jezsuitáktól a modern technológia persze sosem állt távol, elég az Európa szerte általuk alapított csillagvizsgálókra, vagy a természettudományokban elért eredményeikre gondolnunk. Ennek megfelelően most egy jezsuita szerzetes, Robert Ballecer testvér (akit amúgy az online közösség Digital Jesuit néven ismer) a twitter oldalán rendezett szavazást arról, hogy a hívek mely játéknak látnának szívesen saját, dedikált, vatikáni szervert.

A szavazást tehát a Minecraft nyerte 67%-kal, de a többi opció még érdekesebb lett volna: a Rust egy túlélős játék zombikkal, emberi kegyetlenséggel és sok-sok botránnyal (némileg a híres-hírhedt DayZ-re emlékeztet), az Ark pedig szintén túlélőjáték csak dinoszauruszokkal – igaz, ez legalább címében kötődik az Ószövetséghez, hiszen az angol „ark” szó bárkát jelent.

A 23%-kal második helyezett Team Fortress 2 pedig a kompetitív online shooterek ősatyja. Ha ezek valamelyike nyert volna, most azon törhetnénk a fejünk, hogy mi lesz vajon a következő lépés: bencés Fortnite? Esetleg Ferencesek aprítják majd egymást az Overwatchban, netán a mostanság bejelentett Diablo 4-ben együtt csapathatjuk majd Ferenc pápával, hogy kifektessük az öreg ördögöt?

Ha valaki saját maga is rákukkantana a Minecraft egyházilag jóváhagyott szervére, az ezt az új címet adja hozzá a Minecraft multiplayeréhez: minecraft.digitaljesuit.com

(Forrás: Rock, Paper, Shotgun, kép: Pixabay)


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Az Intel olyan nagy teljesítményű szuperszámítógépet épített, amilyet rajta kívül csak egy gyártónak sikerült eddig
Az Intel olyan nagy teljesítményű szuperszámítógépet épített, amilyet rajta kívül csak egy gyártónak sikerült eddig
Az Aurora a világ második exaflopos szuperszámítógépe, de a Frontiert nem sikerült megszorongatnia.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.