A Vatikán Minecraft-szervert indít

2019 / 12 / 04 / Felkai Ádám
A Vatikán Minecraft-szervert indít
Az Egyházról kialakult hagyományos kép szerint a papság és a modern technológia nagyjából olyan viszonyban áll egymással, mint az ördög és a szentelt víz. Ez persze az esetek többségében nem így van, különösen nem igaz ez a Jezsuita rendre. Ennek megfelelően most egy jezsuita szerzetes indít külön szervert a híveinek, miután erről szavazást szervezett a Twitter oldalán.

A Minecraft a világ egyik legnépszerűbb játéka, melynek ugyan akad keményebb, túlélős lehetősége zombikkal, Endremanekkel és egyéb rémségekkel, de ott a szabad építés lehetősége is, amelynek keretében lelkes játékosok már mindenfélét fabrikáltak egész városoktól kezdve a Halálcsillagig bármit, amit érdemes összerakni ezekből a virtuális Lego-kockákból. Most pedig egy jezsuita szerzetes külön vatikáni szervert indít, hogy a hívek az atya szavai szerint kevésbé „toxikus” környezetben vághassák kemény kőbe a csákányukat.

A jezsuitáktól a modern technológia persze sosem állt távol, elég az Európa szerte általuk alapított csillagvizsgálókra, vagy a természettudományokban elért eredményeikre gondolnunk. Ennek megfelelően most egy jezsuita szerzetes, Robert Ballecer testvér (akit amúgy az online közösség Digital Jesuit néven ismer) a twitter oldalán rendezett szavazást arról, hogy a hívek mely játéknak látnának szívesen saját, dedikált, vatikáni szervert.

A szavazást tehát a Minecraft nyerte 67%-kal, de a többi opció még érdekesebb lett volna: a Rust egy túlélős játék zombikkal, emberi kegyetlenséggel és sok-sok botránnyal (némileg a híres-hírhedt DayZ-re emlékeztet), az Ark pedig szintén túlélőjáték csak dinoszauruszokkal – igaz, ez legalább címében kötődik az Ószövetséghez, hiszen az angol „ark” szó bárkát jelent.

A 23%-kal második helyezett Team Fortress 2 pedig a kompetitív online shooterek ősatyja. Ha ezek valamelyike nyert volna, most azon törhetnénk a fejünk, hogy mi lesz vajon a következő lépés: bencés Fortnite? Esetleg Ferencesek aprítják majd egymást az Overwatchban, netán a mostanság bejelentett Diablo 4-ben együtt csapathatjuk majd Ferenc pápával, hogy kifektessük az öreg ördögöt?

Ha valaki saját maga is rákukkantana a Minecraft egyházilag jóváhagyott szervére, az ezt az új címet adja hozzá a Minecraft multiplayeréhez: minecraft.digitaljesuit.com

(Forrás: Rock, Paper, Shotgun, kép: Pixabay)


Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.