A világ legmélyebb medencéjét építik meg Nagy-Britanniában 2021 / 06 / 08 / Bobák Áron

Egy 50 méteres medence manapság már nem számít egzotikumnak, de ha egy medencének nem a hossza, hanem a mélysége ötven méter, arra azért már felkapja az ember a fejét. Az Anglia nyugati csücskében, Cornwall megyében 150 millió angol fontból épülő Blue Abyss (avagy kék mélység) persze nem is egy hagyományos medence lesz: az 50 méter mély és 40 méter széles víz alatti létesítményben az űrbe készülő asztronauták gyakorolhatják a mikrogravitációs környezetben való mozgást, óceánkutatók tesztelhetik a robotjaikat vagy éppen energiacégek kísérletezhetnek a tengerekre szánt felszereléseikkel. A várhatóan 2023-ra elkészülő Blue Abyss öt méterrel lesz mélyebb a jelenlegi legmélyebb medencénél, a lengyelországi Deepspotnál, és annyi víz lesz benne, amivel 17 olimpiai úszómedencét is meg lehetne tölteni - vagy 168 millió teáscsészét, ahogy azt a tervezői szellemesen megjegyzik az erről kiadott sajtóközleményben. (Freethink)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Miért jelenik meg az ellenszenves fehér bevonat a csokin és mit lehet tenni ellene?
Miért jelenik meg az ellenszenves fehér bevonat a csokin és mit lehet tenni ellene?
A titok nyitja a kakaóvajban rejlik.
Felforgathatja a fizikát: Einstein gravitációját egyesíti egy új elmélet a kvantummechanikával
Felforgathatja a fizikát: Einstein gravitációját egyesíti egy új elmélet a kvantummechanikával
A fizika éppen két szimultán közölt tanulmánytól hangos, amelyek egy radikális elméletet közölnek. Az új elmélet következetesen egyesíti a gravitációt és a kvantummechanikát, miközben megőrzi Einstein klasszikus téridő-koncepcióját. Mindez rengeteg mindent helyretenne az Univerzumról alkotott képünkben, többek közt magyarázná a fekete lyukak legrejtélyesebb tulajdonságát is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.