A világ legmélyebb medencéjét építik meg Nagy-Britanniában 2021 / 06 / 08 / Bobák Áron

Egy 50 méteres medence manapság már nem számít egzotikumnak, de ha egy medencének nem a hossza, hanem a mélysége ötven méter, arra azért már felkapja az ember a fejét. Az Anglia nyugati csücskében, Cornwall megyében 150 millió angol fontból épülő Blue Abyss (avagy kék mélység) persze nem is egy hagyományos medence lesz: az 50 méter mély és 40 méter széles víz alatti létesítményben az űrbe készülő asztronauták gyakorolhatják a mikrogravitációs környezetben való mozgást, óceánkutatók tesztelhetik a robotjaikat vagy éppen energiacégek kísérletezhetnek a tengerekre szánt felszereléseikkel. A várhatóan 2023-ra elkészülő Blue Abyss öt méterrel lesz mélyebb a jelenlegi legmélyebb medencénél, a lengyelországi Deepspotnál, és annyi víz lesz benne, amivel 17 olimpiai úszómedencét is meg lehetne tölteni - vagy 168 millió teáscsészét, ahogy azt a tervezői szellemesen megjegyzik az erről kiadott sajtóközleményben. (Freethink)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Miért nem találkozunk idegenekkel? – A válasz az AI lehet egy félelmetes elmélet szerint
Miért nem találkozunk idegenekkel? – A válasz az AI lehet egy félelmetes elmélet szerint
Egy új elmélet szerint a Nagy Szűrő egy versenyfutás az mesterséges szuperintelligencia és a bolygóközi utazás és letelepedés között – és ebben a versenyben nem állunk épp túl jól.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.