A világ legnagyobb óceánjárója ma tért vissza első próbaútjáról

2021 / 08 / 24 / Bobák Zsófia
A világ legnagyobb óceánjárója ma tért vissza első próbaútjáról
A 362 méter hosszú Wonder of the Seas 4%-kal nagyobb, mint a Royal Caribbean International eddigi legnagyobb hajója, a Symphony of the Seas, és ez lesz a cég első luxushajója, amelyet Kínában állítanak szolgálatba.

A Royal Caribbean International építi a világ legextravagánsabb és legnagyobb luxus óceánjáróit, köztük az Oasis osztályú Oasis of the Seas-t, az Allure of the Seas-t, a Harmony of the Seas-t és a legutóbbi, 2018-as Symphony of the Seas-t. Ezek a minden extrával és kényelemmel ellátott utasszállító hajók méreteikben és belső kialakításukban is hasonlítanak egymásra: mindegyik jellemzője a hatalmas méret, az öt-hatezer utas befogadására alkalmas két-három ezer szoba és lakosztály, az éttermek és bárok tömkelege, valamint az előadások, csúszdák, és vízi színház jelenléte.

A legújabb tagja a flottának, a Wonder of the Seas méreteiben vetekszik az előző csúcstartóval, a Symphony of the Seas hajóval, amely hasonló hosszúságú, szintén 18 szintes (fedélzetes) és 6680 fő befogadására képes, akiket 2200 fős legénység és személyzet szolgál ki. A Wonder of the Seas, amelyet a Chantiers de l’Atlantique készít a franciaországi Saint-Nazaire-ben, 6988 utast tud elszállásolni 2867 lakosztályban, a legénység/személyzet száma pedig 2300 fő lesz. A hajó 41 km/h körüli sebességgel halad és ez lesz a vállalat első olyan óceánjárója, amelyet kifejezetten Ázsiában működtetnek majd. A Wonder of the Seas a tervek szerint jövő év februárjára áll készen az indulásra, első hivatalos útját pedig valamikor márciusban kezdi meg Sanghaj kikötőjéből, ahonnan több napos körutakat tesz Japán irányába, télen pedig Hongkongból indul majd.

A hajó technikai alkalmasságát azonban először még le kell tesztelni, ezért augusztus 20-án megkezdte négy napos próbaútját a Belle-Île és Yeu-szigetek között, amely során a fedélzetén tartózkodó 500 szakember felmérte a navigációs rendszer működését és adatokat gyűjtött a fogyasztásról. A hajó eredetileg a reggeli órákban futott volna be a kikötőbe, de a Marine traffic adatai szerint valamivel este fél hét után érkezett meg. Az adatok kielemzésére ezután kerül majd sor, de annyit már most lehet tudni, hogy a maximálisan elért sebessége a teszt alatt 25 csomó volt.

(Fotó: Royal Caribbean International)

További cikkek a témában:

Újra megépítik a Titanicot Kínában Az eredeti Titanicot fémevő baktériumok pusztíthatják el nemsokára, de már készül az új verzió. A teljes méretű replikát nem fenyegeti majd a süllyedés veszélye, mivel sosem fog útra kelni.
Valódi kísértethajóval járja be a mesterséges intelligencia a Mayflower útját Éppen 400 éve indult útjára a telepeseket Amerikába szállító Mayflower. A kerek évfordulóra megemlékezvén, most egy olyan hajó ismétli meg az utat, amelyen nincsen ember, egyedül csak a mesterséges intelligencia irányítja.
Videón, ahogy az amerikai haditengerészet kis híján felrobbantja a saját repülőgép-hordozóját, szándékosan Azt tesztelték, hogy a hajó és annak fedélzeti rendszerei mennyire képesek ellenállni a harcok közben fellépő fizikai megpróbáltatásoknak.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Megjelent a legmikróbb mikromobilitási eszköz
Megjelent a legmikróbb mikromobilitási eszköz
De vajon sikerül-e forradalmasítania a sétálást a görcipőnek, ami készítői szerint olyan, mintha egy mozgó járdán haladnánk?
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.