A világ legnagyobb óceánjárója ma tért vissza első próbaútjáról

2021 / 08 / 24 / Bobák Zsófia
A világ legnagyobb óceánjárója ma tért vissza első próbaútjáról
A 362 méter hosszú Wonder of the Seas 4%-kal nagyobb, mint a Royal Caribbean International eddigi legnagyobb hajója, a Symphony of the Seas, és ez lesz a cég első luxushajója, amelyet Kínában állítanak szolgálatba.

A Royal Caribbean International építi a világ legextravagánsabb és legnagyobb luxus óceánjáróit, köztük az Oasis osztályú Oasis of the Seas-t, az Allure of the Seas-t, a Harmony of the Seas-t és a legutóbbi, 2018-as Symphony of the Seas-t. Ezek a minden extrával és kényelemmel ellátott utasszállító hajók méreteikben és belső kialakításukban is hasonlítanak egymásra: mindegyik jellemzője a hatalmas méret, az öt-hatezer utas befogadására alkalmas két-három ezer szoba és lakosztály, az éttermek és bárok tömkelege, valamint az előadások, csúszdák, és vízi színház jelenléte.

A legújabb tagja a flottának, a Wonder of the Seas méreteiben vetekszik az előző csúcstartóval, a Symphony of the Seas hajóval, amely hasonló hosszúságú, szintén 18 szintes (fedélzetes) és 6680 fő befogadására képes, akiket 2200 fős legénység és személyzet szolgál ki. A Wonder of the Seas, amelyet a Chantiers de l’Atlantique készít a franciaországi Saint-Nazaire-ben, 6988 utast tud elszállásolni 2867 lakosztályban, a legénység/személyzet száma pedig 2300 fő lesz. A hajó 41 km/h körüli sebességgel halad és ez lesz a vállalat első olyan óceánjárója, amelyet kifejezetten Ázsiában működtetnek majd. A Wonder of the Seas a tervek szerint jövő év februárjára áll készen az indulásra, első hivatalos útját pedig valamikor márciusban kezdi meg Sanghaj kikötőjéből, ahonnan több napos körutakat tesz Japán irányába, télen pedig Hongkongból indul majd.

A hajó technikai alkalmasságát azonban először még le kell tesztelni, ezért augusztus 20-án megkezdte négy napos próbaútját a Belle-Île és Yeu-szigetek között, amely során a fedélzetén tartózkodó 500 szakember felmérte a navigációs rendszer működését és adatokat gyűjtött a fogyasztásról. A hajó eredetileg a reggeli órákban futott volna be a kikötőbe, de a Marine traffic adatai szerint valamivel este fél hét után érkezett meg. Az adatok kielemzésére ezután kerül majd sor, de annyit már most lehet tudni, hogy a maximálisan elért sebessége a teszt alatt 25 csomó volt.

(Fotó: Royal Caribbean International)

További cikkek a témában:

Újra megépítik a Titanicot Kínában Az eredeti Titanicot fémevő baktériumok pusztíthatják el nemsokára, de már készül az új verzió. A teljes méretű replikát nem fenyegeti majd a süllyedés veszélye, mivel sosem fog útra kelni.
Valódi kísértethajóval járja be a mesterséges intelligencia a Mayflower útját Éppen 400 éve indult útjára a telepeseket Amerikába szállító Mayflower. A kerek évfordulóra megemlékezvén, most egy olyan hajó ismétli meg az utat, amelyen nincsen ember, egyedül csak a mesterséges intelligencia irányítja.
Videón, ahogy az amerikai haditengerészet kis híján felrobbantja a saját repülőgép-hordozóját, szándékosan Azt tesztelték, hogy a hajó és annak fedélzeti rendszerei mennyire képesek ellenállni a harcok közben fellépő fizikai megpróbáltatásoknak.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A Nissan koncepcióautója a válasz a kérdésre, hogy mivel szeretnének autózni a fiatalok
A Nissan koncepcióautója a válasz a kérdésre, hogy mivel szeretnének autózni a fiatalok
A Nissan Concept 20-30 megalkotása egy egyszerű kísérletből született, de érdekes végeredményt hozott: a jármű ötvözi az online videojátékok világát a hétköznapi, praktikus elemekkel.
Már huszonhat nap alatt elérhetné a Marsot ez a napvitorlás
Már huszonhat nap alatt elérhetné a Marsot ez a napvitorlás
Persze egy ilyen eszköz csak rendkívül alacsony tömegű rakományt tud szállítani, de nem is ez a lényeg, hanem a gyorsaság. Az ilyen napvitorlásokkal nagyon gyorsan fel lehetne fedezni akár a szomszédos csillagrendszert is – sőt erre már tervek is vannak.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.