A Volkswagen saját App Store-t nyitott beszállítói számára

2020 / 07 / 24 / Rácz Tamás
A Volkswagen saját App Store-t nyitott beszállítói számára
Egy nagy, közös adatfelhőben és közös kommunikációs programokkal már úgy dolgozik együtt a VW és a beszállítói kör, mintha egy cég lennének.

A Volkswagen az Amazon informatikai leányvállalatával (Amazon Web Services, AWS) és a Siemens-szel együttműködésben "Industrial Cloud"  néven olyan felhőalapú együttműködési IT-platformot nyitott, mely segítségével minden korábbinál hatékonyan dolgozhat össze beszállítóival és külső fejlesztő partnereivel.

Az Industrial Cloud jóval több, mint egy megosztott adatfelhő. A VW és a beszállítók technológiai szoftverei is elérhetők ebből a nagy, közös forrásból. Így gyakorlatilag egy házi kis App Store vagy Play Store nyílt a Volkswagen hálózatában, melyből a sok együttműködő cég és szervezet szabadon válogathat akár saját gyártásának, akár a VW-hez kapcsolódásának optimalizálása érdekében.


Volkswagen and Amazon Web Services bring additional partners to the Industrial Cloud.

Ez a "sok" együttműködő jelenleg még azért nem olyan sok. Az Industrial Cloud egyelőre tizenegy kiemelt partnert (ABB, ASCon Systems, BearingPoint, Celonis, Dürr, GROB-WERKE, MHP, NavVis, SYNAOS, Teradata and WAGO) köt össze. A jövőben viszont a tervek szerint minden VW-üzem és a teljes beszállítói lánc bekapcsolódik ebbe az új elektronikus idegrendszerbe, amely az IoT, a gépi tanulás, a Big Data elemzések teljes fegyvertárával segíti majd a cégcsoport minden eddiginél hatékonyabban és rugalmasabban szervezett munkáját.

 


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.