A YouTube, a Facebook, és a Twitter, prioritást adnak a hiteles tartalmaknak koronavírus-témakörben
2020 / 03 / 22 / justin.viktor
A YouTube, a Facebook, és a Twitter, prioritást adnak a hiteles tartalmaknak koronavírus-témakörben
A Facebook és a Twitter után, a YouTube is új erőfeszítésekről adott hírt, a koronavírusról szóló félrevezető információt közlő tartalmak elterjedésének megakadályozása érdekében. A honlapon egy "hírpolcot" hoznak létre, amely csak hiteles tartalmakat közöl.

A technológiai platformok által megtett legfrissebb lépés a pandémiával kapcsolatos pletykák és csalások megosztásainak megfékezése, mivel a héten a Facebook is hasonló akciót jelentett be. 

"Azt akarjuk, hogy mindenki hozzáférhessen hiteles tartalomhoz ebben az embert próbáló  időszakban, ezért elindítunk egy COVID-19 hírpolcot honlapunkon 16 országban"

- közölte a Google tulajdonában lévő videómegosztó szolgáltatás csütörtökön késő este Twitter-nyilatkozatban. "Később több országra is kibővítjük majd ezt" - tették hozzá.

A YouTube a hét elején csatlakozott más nagy amerikai internetes platformokhoz annak érdekében, hogy a koronavírus pandémiával kapcsolatos téves információkat kigyomlálják. A lépés a pandémiára adott példátlan globális reakció közepette érkezett, valamint azokra az állításokra válaszul, miszerint maga a vírus is csak egy hoax.

 

A Facebook már szerdán bejelentette, hogy hasonló lépést tesz majd, azzal, hogy a hiteles információt a felhasználói hírcsatornák tetejére helyezi. A Facebook információs központot az egészségügyi szervezetekkel együttműködésben hozták létre, és már be is vezették az Egyesült Államokban és Európában is azzal a szándékkal, hogy később további helyekre is kiterjesszék. 

"Célunk, hogy hiteles információt juttassunk el mindenkihez, aki a szolgáltatásainkat használja" - mondta Mark Zuckerberg a Facebook vezérigazgatója.

A Twitter ezen a héten kibővítette biztonsági szabályait az olyan tweetek eltávolítása érdekében, amelyek több embert veszélyeztethetnek. A Twitter biztonsági csapata kijelentette, hogy betiltják az olyan tartalmakat, amelyek növelik annak esélyét, hogy valaki megfertőződjön a vírussal vagy továbbadja azt, ideértve a szakértői útmutatások megtagadására buzdítást, vagy a hamis vagy nem kellően hatékony kezelések használatának ösztönzését.

(Forrás: TechExplore Képek: Pikrepo)


 


AKCIÓS ÚJ ÉPÍTÉSŰ LAKÁSOK BUDAPESTEN AKÁR 27 915 000 Ft-tól. TÉLI AKCIÓ A CORDIÁTÓL
Legyen a leggyorsabbak között, és szerezze meg álmai otthonát egyedülálló kedvezménnyel! 2020. december 31-ig kiemelt kedvezménnyel, akár 9% árelőnnyel vásárolhatja meg az ideális lakást kínálatunkból.
Először vagy itt? Ez itt a Rakéta!
Olvasd el főszerkesztőnk beköszönőjét, mire számíthatsz tőlünk!
Ezek is érdekelhetnek

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.