A YouTube, a Facebook, és a Twitter, prioritást adnak a hiteles tartalmaknak koronavírus-témakörben

2020 / 03 / 22 / Justin Viktor
A YouTube, a Facebook, és a Twitter, prioritást adnak a hiteles tartalmaknak koronavírus-témakörben
A Facebook és a Twitter után, a YouTube is új erőfeszítésekről adott hírt, a koronavírusról szóló félrevezető információt közlő tartalmak elterjedésének megakadályozása érdekében. A honlapon egy "hírpolcot" hoznak létre, amely csak hiteles tartalmakat közöl.

A technológiai platformok által megtett legfrissebb lépés a pandémiával kapcsolatos pletykák és csalások megosztásainak megfékezése, mivel a héten a Facebook is hasonló akciót jelentett be. 

"Azt akarjuk, hogy mindenki hozzáférhessen hiteles tartalomhoz ebben az embert próbáló  időszakban, ezért elindítunk egy COVID-19 hírpolcot honlapunkon 16 országban"

- közölte a Google tulajdonában lévő videómegosztó szolgáltatás csütörtökön késő este Twitter-nyilatkozatban. "Később több országra is kibővítjük majd ezt" - tették hozzá.

A YouTube a hét elején csatlakozott más nagy amerikai internetes platformokhoz annak érdekében, hogy a koronavírus pandémiával kapcsolatos téves információkat kigyomlálják. A lépés a pandémiára adott példátlan globális reakció közepette érkezett, valamint azokra az állításokra válaszul, miszerint maga a vírus is csak egy hoax.

 

A Facebook már szerdán bejelentette, hogy hasonló lépést tesz majd, azzal, hogy a hiteles információt a felhasználói hírcsatornák tetejére helyezi. A Facebook információs központot az egészségügyi szervezetekkel együttműködésben hozták létre, és már be is vezették az Egyesült Államokban és Európában is azzal a szándékkal, hogy később további helyekre is kiterjesszék. 

"Célunk, hogy hiteles információt juttassunk el mindenkihez, aki a szolgáltatásainkat használja" - mondta Mark Zuckerberg a Facebook vezérigazgatója.

A Twitter ezen a héten kibővítette biztonsági szabályait az olyan tweetek eltávolítása érdekében, amelyek több embert veszélyeztethetnek. A Twitter biztonsági csapata kijelentette, hogy betiltják az olyan tartalmakat, amelyek növelik annak esélyét, hogy valaki megfertőződjön a vírussal vagy továbbadja azt, ideértve a szakértői útmutatások megtagadására buzdítást, vagy a hamis vagy nem kellően hatékony kezelések használatának ösztönzését.

(Forrás: TechExplore Képek: Pikrepo)


 


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Az egész világot elláthatná inzulinnal egy nagy csorda génmódosított tehén teje
Az egész világot elláthatná inzulinnal egy nagy csorda génmódosított tehén teje
Olcsóbb és több inzulin – ezt ígéri a biotechnológiai csoda, a barna tehén, amely nem csak tejet, de mellette humán inzulint is termel.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.