A YouTube, a Facebook, és a Twitter, prioritást adnak a hiteles tartalmaknak koronavírus-témakörben

2020 / 03 / 22 / Justin Viktor
A YouTube, a Facebook, és a Twitter, prioritást adnak a hiteles tartalmaknak koronavírus-témakörben
A Facebook és a Twitter után, a YouTube is új erőfeszítésekről adott hírt, a koronavírusról szóló félrevezető információt közlő tartalmak elterjedésének megakadályozása érdekében. A honlapon egy "hírpolcot" hoznak létre, amely csak hiteles tartalmakat közöl.

A technológiai platformok által megtett legfrissebb lépés a pandémiával kapcsolatos pletykák és csalások megosztásainak megfékezése, mivel a héten a Facebook is hasonló akciót jelentett be. 

"Azt akarjuk, hogy mindenki hozzáférhessen hiteles tartalomhoz ebben az embert próbáló  időszakban, ezért elindítunk egy COVID-19 hírpolcot honlapunkon 16 országban"

- közölte a Google tulajdonában lévő videómegosztó szolgáltatás csütörtökön késő este Twitter-nyilatkozatban. "Később több országra is kibővítjük majd ezt" - tették hozzá.

A YouTube a hét elején csatlakozott más nagy amerikai internetes platformokhoz annak érdekében, hogy a koronavírus pandémiával kapcsolatos téves információkat kigyomlálják. A lépés a pandémiára adott példátlan globális reakció közepette érkezett, valamint azokra az állításokra válaszul, miszerint maga a vírus is csak egy hoax.

 

A Facebook már szerdán bejelentette, hogy hasonló lépést tesz majd, azzal, hogy a hiteles információt a felhasználói hírcsatornák tetejére helyezi. A Facebook információs központot az egészségügyi szervezetekkel együttműködésben hozták létre, és már be is vezették az Egyesült Államokban és Európában is azzal a szándékkal, hogy később további helyekre is kiterjesszék. 

"Célunk, hogy hiteles információt juttassunk el mindenkihez, aki a szolgáltatásainkat használja" - mondta Mark Zuckerberg a Facebook vezérigazgatója.

A Twitter ezen a héten kibővítette biztonsági szabályait az olyan tweetek eltávolítása érdekében, amelyek több embert veszélyeztethetnek. A Twitter biztonsági csapata kijelentette, hogy betiltják az olyan tartalmakat, amelyek növelik annak esélyét, hogy valaki megfertőződjön a vírussal vagy továbbadja azt, ideértve a szakértői útmutatások megtagadására buzdítást, vagy a hamis vagy nem kellően hatékony kezelések használatának ösztönzését.

(Forrás: TechExplore Képek: Pikrepo)


 


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
Azt hitték semmire sem jó ez a szervünk – pedig talán a ráktól véd
Azt hitték semmire sem jó ez a szervünk – pedig talán a ráktól véd
Elég gyakran ki is operálták.
Rekonstruálták a “Sárkányember”, fajunk legközelebbi rokonának a hatalmas fejét
Rekonstruálták a “Sárkányember”, fajunk legközelebbi rokonának a hatalmas fejét
Masszív test, négyzet alakú szemüregek, hatalmas fogak, gigantikus fej – a Homo longi, vagy másnéven a Sárkányember fajunk legközelebbi rokona, aki teljesen adaptálódott a fagyos körülményekhez.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.