Ajánlott-e a csecsemő szoptatása, ha az anya elkapta a koronavírust?

2020 / 05 / 29 / Felkai Ádám
Ajánlott-e a csecsemő szoptatása, ha az anya elkapta a koronavírust?
A WHO azt ajánlja, hogy a COVID-járvány miatti szokásos higiénés szabályokat az anyák csecsemőjük szoptatásakor is tartsák be. Ilyen a kézmosás, illetve a betegség jelenlétére utaló tünetek esetén a maszk viselése is.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint az sem probléma, ha az anya megfertőződött, a szoptatást ebben az esetben is javasolják, mivel az anyatejes táplálás előnyei nagyobbak, mint a betegség jelentette kockázat.

Mindez egybecseng azzal, amit az általunk megkérdezett védőnő mondott: a szoptatás a koronavírus alatt is tanácsolt (amennyiben ezt az anya egészségi állapota lehetővé teszi), mivel a koronavírus ugyan bekerülhet az anyatejbe, de ugyanígy az anya fertőződése után pár nappal az antitestek is.

A kézmosás pedig amúgy is fokozottan ajánlott minden szoptatás előtt a járványhelyzettől függetlenül.

(Kép: Pixabay)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Percekkel az elhamvasztása előtt éledt fel egy 52 éves asszony
Percekkel az elhamvasztása előtt éledt fel egy 52 éves asszony
Látszólag csoda történt Indiában: az asszony testét már várta a halotti máglya, amikor kinyitotta a szemét.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.