Ajánlott-e a csecsemő szoptatása, ha az anya elkapta a koronavírust?

2020 / 05 / 29 / Felkai Ádám
Ajánlott-e a csecsemő szoptatása, ha az anya elkapta a koronavírust?
A WHO azt ajánlja, hogy a COVID-járvány miatti szokásos higiénés szabályokat az anyák csecsemőjük szoptatásakor is tartsák be. Ilyen a kézmosás, illetve a betegség jelenlétére utaló tünetek esetén a maszk viselése is.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint az sem probléma, ha az anya megfertőződött, a szoptatást ebben az esetben is javasolják, mivel az anyatejes táplálás előnyei nagyobbak, mint a betegség jelentette kockázat.

Mindez egybecseng azzal, amit az általunk megkérdezett védőnő mondott: a szoptatás a koronavírus alatt is tanácsolt (amennyiben ezt az anya egészségi állapota lehetővé teszi), mivel a koronavírus ugyan bekerülhet az anyatejbe, de ugyanígy az anya fertőződése után pár nappal az antitestek is.

A kézmosás pedig amúgy is fokozottan ajánlott minden szoptatás előtt a járványhelyzettől függetlenül.

(Kép: Pixabay)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.