Akadnak-e kórokozók a dobozos üdítők szájrészénél?

2022 / 08 / 26 / Felkai Ádám
Akadnak-e kórokozók a dobozos üdítők szájrészénél?
És segít-e bármit, ha a pólónkkal megtöröljük a dobozt felbontás előtt? – Ezt tesztelték egy videóban.

„Plantprotecting Rita” saját bevallása szerint növényorvos és amellett PhD-hallgató, és TikTok csatornáján több érdekes kísérletet is bemutat: egyebek mellett elvégezte a nagy telefon-WC kórokozó összehasonlító tesztet, de a lepkék és a kertészet szerelmesei is megtalálhatják az oldalán a számításuk – szóval érdemes őt követni.

@plantprotecting Kísérlet ? #kiserlet #cocacola #fy #nekedbe #pusztuljonaforyouba #foryou #bacteria ♬ eredeti hang - Plantprotecting Rita

Fent megtekinthető, legutóbbi videójában pedig egy fokozott közérdeklődésre számot tartó témát jár körül – mennyire tiszta a dobozos üdítők azon része, amelyhez a szájunk ér? Illetve segít-e valamit, ha ezt a részt a pólónkkal még a megbontás előtt jól áttöröljük? A kísérlethez mintavétel történt törlés előtt és után, és a két minta egy-egy táptalajra került.

Akit érdekel a végeredmény, tekintse meg a videót, annyit elárulhatunk előre, hogy némi (de talán nem túlságosan megnyugtató) eredményt el lehet azért érni a pólós-eljárással.

(Kép: Pixabay/Squirrel_photos)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ugyanattól a férfitól kapott szem szifiliszt öt nő is
Ugyanattól a férfitól kapott szem szifiliszt öt nő is
A precedens nélküli eset során öt nő kapta el a szifilisz egy ritka formáját ugyanattól a férfitól. Ez a baktérium már a fertőzés korai fázisában is súlyos látószervi és idegrendszeri károkat okozhat, és ez az első dokumentált eset a heteroszexuálisok közötti terjedésre egy ilyen csoportban. Felmerül, hogy egy új, agresszívabb baktériumtörzs megjelenése állhat a háttérben.
19. századi fotók kelnek életre a 150 éves Budapest születését bemutató kisfilmben
19. századi fotók kelnek életre a 150 éves Budapest születését bemutató kisfilmben
Budapest fenállásának 150. évfordulója alkalmából készült a látványos kisfilm, amelyben több mint 100 archív felvételt elevenítettek meg a különleges, úgynevezett parallax képalkotási technika segítségével.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.