Akadnak-e kórokozók a dobozos üdítők szájrészénél?

2022 / 08 / 26 / Felkai Ádám
Akadnak-e kórokozók a dobozos üdítők szájrészénél?
És segít-e bármit, ha a pólónkkal megtöröljük a dobozt felbontás előtt? – Ezt tesztelték egy videóban.

„Plantprotecting Rita” saját bevallása szerint növényorvos és amellett PhD-hallgató, és TikTok csatornáján több érdekes kísérletet is bemutat: egyebek mellett elvégezte a nagy telefon-WC kórokozó összehasonlító tesztet, de a lepkék és a kertészet szerelmesei is megtalálhatják az oldalán a számításuk – szóval érdemes őt követni.

@plantprotecting Kísérlet ? #kiserlet #cocacola #fy #nekedbe #pusztuljonaforyouba #foryou #bacteria ♬ eredeti hang - Plantprotecting Rita

Fent megtekinthető, legutóbbi videójában pedig egy fokozott közérdeklődésre számot tartó témát jár körül – mennyire tiszta a dobozos üdítők azon része, amelyhez a szájunk ér? Illetve segít-e valamit, ha ezt a részt a pólónkkal még a megbontás előtt jól áttöröljük? A kísérlethez mintavétel történt törlés előtt és után, és a két minta egy-egy táptalajra került.

Akit érdekel a végeredmény, tekintse meg a videót, annyit elárulhatunk előre, hogy némi (de talán nem túlságosan megnyugtató) eredményt el lehet azért érni a pólós-eljárással.

(Kép: Pixabay/Squirrel_photos)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Mire képes ma valójában a genetika, és mi az, ami csak porhintés?
Mire képes ma valójában a genetika, és mi az, ami csak porhintés?
A radiocafé Kávézó a világ végén című műsorának vendége Dr. Varga Máté egyetemi docens, az ELTE TTK Biológiai intézetének, Genetikai tanszékének az oktatója volt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.