Akár sakkozni is lehet az LG hordozható „táskatévéjén”

2023 / 08 / 21 / Bodnár Barna
Akár sakkozni is lehet az LG hordozható „táskatévéjén”
A 68.5 centiméter (27 hüvelyk) átmérőjű „StanbyME Go” Full HD LCD TV egy olyan táskában van elhelyezve, amiben a beépített akkumulátor, illetve a 20 wattos hangfalak is helyet kaptak.

Az LG StanbyME Go érintőképernyője az eszköz tokjaként funkcionáló táskában lévő állványhoz van rögzítve, és dönthető, forgatható, akár 18 centiméterre is kiemelhető és süllyeszthető, vízszintes és függőleges tájolásban is használható, sőt, egy úgynevezett asztali mód is aktiválható a készüléken, ami az erre optimalizált játékok esetén lehet hasznos. A laptopokhoz hasonlóan a hordozható tévé kijelzője magától bekapcsol, amikor kinyitják a tokot, és leáll az összehajtást követően. A szintén a táskába épített 20 wattos hangszórók alkalmazkodnak a képernyő tájolásához az optimális térhangzás érdekében, valamint támogatják a Dolby Vision™ videotechnológiát és a Dolby Atmos® sztereó hangzást is.

Az LG által közölt koncepció szerint a saját bőröndjében hordozható eszköz ideális kellék lehet kempingezéskor, nyaraláson a medence mellett, vagy akár a ház kertjében is, a lehetőségeknek csak a felhasználó fantáziája, illetve a táskatévé 3 órás akkumulátor-üzemideje szabhat határt. A gyártó ígérete szerint a kijelző erős napfényben is jól látható, azonban gyaníthatóan a képernyő fényerejének növelése az akku üzemidejét is megrövidíti.

Az LG webOS szoftverével felszerelt StanbyME Go támogatja az AirPlay 4-et, a képernyőtükrözés funkció kompatibilis az iOS és Android eszközökkel, illetve a tévéhez egyéb eszközöket is csatlakoztathatunk Bluetooth-on és Wi-Fi-n keresztül. Az eszközbe épített mikrofonnak köszönhetően a csatornaváltás és a tartalomkeresés érintés és távirányító nélkül, hangvezérléssel is végrehajtható.

Érdekes stratégiának tűnik az LG döntése, miszerint ezt a terméket egyelőre nem lehet majd kapni egyetlen üzletben sem, a cég ugyanis kizárólag a saját weboldalán keresztül fogja értékesíteni, a jelek szerint augusztus végétől. Az Egyesült Államokban a táskatévé ára ezer dollár, vagyis átszámítva körülbelül 352 ezer forint, a magyarországi forgalmazásról az LG hazai oldalán egyelőre nem áll rendelkezésre információ.

(Képek: LG)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Kína ezzel a humanoid robottal kívánja megoldani az elöregedő társadalom problémáját
Kína ezzel a humanoid robottal kívánja megoldani az elöregedő társadalom problémáját
A GR-1 a ChatGPT-hez hasonló kommunikációs rendszerrel rendelkezik majd, hogy hatékonyan tudja ellátni feladatait az idősgondozás, katasztrófavédelem, vagy akár a háztartásvezetés területén.
Robotkutyák és drónok csapatai szolgálhatnak a jövő háborúiban
Robotkutyák és drónok csapatai szolgálhatnak a jövő háborúiban
A Ghost Robotics négylábú gépeit tesztelik katonai célú alkalmazásokra - a drónokkal együttműködő gépeket városi környezetben vetnék be.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.