Techno

Az intelligens babakocsit tolni sem kell, és magától ringatja a benne lévő gyermeket is

Az Ella érzékeli a távolságot közte, és a szülő közt, így mindig csak karnyújtásnyira távolodik el tőle, ha pedig messzebb kerül, azonnal megáll. A babakocsi a környezetét is folyamatosan figyeli,  figyelmezteti használóját a tereptárgyakra, vagy például a közeledő autókra.
Ember

Tényleg létezik a The Last of Us zombijait irányító parazita gombafaj

Ez a trópusi gombafaj teljesen átveszi a hatalmat a spóráit belélegző hangya testén, és mozgásán, majd a parazita táptalajként használva a rovar testét, felemészti azt belülről, és hosszúkás gombatestet növeszt ki az állat fejéből, ami ismét spórákkal szórja tele a levegőt.
Űr

Nem ébredt fel téli álmából a kínai marsjáró

Ahhoz, hogy a Zhurong újra aktív üzemmódba kapcsolja magát, a hőmérsékletnek minusz 15 Celsius foknál melegebbnek, a rover energiatermelésének pedig 140 wattnál nagyobbnak kell lennie.
Tudás

Kiderült, hogy miért nőnek hatalmasra a bálnák

A cetek genetikájának tanulmányozásával sikerülhet megtalálni azokat a géneket, amelyek a rák kialakulásának és terjedésének lassításában segíthetnek az emberek esetében is.
Ember

Évtizedek óta először csökkent Kína lakossága

A szakértők elsősorban a magas megélhetési és oktatási költségekkel, illetve az egekbe szökő ingatlanárakkal magyarázzák a népesség csökkenését.
Techno

Itt az új technológia, ami wifit használva átlát a falakon

Egy kis erejű wifi jelet küldenek az adott területre, ami visszaverődik az odabent mozgó testekről, a wifi "visszhang" pedig egy radarkép-szerű ábrát rajzol, amit aztán DensePose technológiával dolgoznak fel.
Tudás

120 éve született a XX. század legnagyobb magyar tudósa

Neumann János már hat éves korában folyékonyan tudott ógörögül, latinul, anyanyelvi szinten beszélt németül, és már ekkor nyolcjegyű számokat szorzott össze fejben.
Bolygó

A világ legrégebbi, terráriumba zárt ökoszisztémáját 63 év alatt csak egyszer kellett megöntözni

A palack hermetikusan zárva van, ennek ellenére a benne lévő mini természeti rendszer láthatóan ép, sőt, továbbra is növekszik, 1960 óta.
Űr

Mit rejt a Föld ikertestvére, van-e élet a Vénusz felhőiben?

Egy bolygókutatóval beszélgettünk többek között arról, voltak-e a Vénuszon óceánok, vagy hogy lehet-e élet a bolygó 50-60 km magasban lévő felhőiben.
Tudás

Floridában olyan hideg van, hogy leguánok hullanak a fákról

A kifejlett leguánhímek akár másfél méteresre is nőhetnek, és súlyuk akár 10 kilogrammot is elérheti, így veszélyes lehet, ha valakire rázuhannak.
Ember

A forradalmi okos szemmaszk, ami segít jobban aludni

A SomaSleep-en használt érzékelők teljesítménye miatt az eszköz jelentősége nem csak az alváskutatás szempontjából nagy, hanem a VR szemüvegeknél is áttörést jelenthet.
Techno

Az LG bemutatta a világ első vezeték nélküli TV-jét

Az LG minden eddiginél jobb videóminőséget ígér, mert a Zero Connect új algoritmusa képes az olyan átviteli hibák, vagy megszakítások minimalizálásra, amit például a szobában lévő emberek, vagy házi kedvencek okozhatnak.
Techno

Megkezdheti a repülést a világ első, kínai gyártmányú utasszállítója

Az első COMAC C919 típusú repülőgép várhatóan 2023 tavaszán áll majd forgalomba a China Eastern Airlines (CEA) kínai légitársaság égisze alatt. A gépen összesen 164 férőhely található, ebből 8 üzleti,  156 pedig turistaosztályú ülés.
Ember

Hamarosan érkezhet a fogamzásgátló injekció férfiak számára

A tervek szerint az ADAM hidrogél formájában kerül majd forgalomba, amelyet közvetlenül az ondóvezetékbe fecskendeznek be helyi érzéstelenítést alkalmazó ambuláns eljárás során, amely kevesebb, mint 30 percet vesz igénybe.
Bolygó

Norvégiában az újonnan eladott autók 80 százaléka elektromos

Az elektromos autókat vásárlók mentesülnek a gépjárművük után fizetendő adó befizetése alól, az utak használata és a parkolás is ingyenes számukra, illetve a buszsávot is használhatják.
Techno

Több száz repülőgépen lesz ingyenes, nagy sebességű wifi

A megbízható és gyors wifin akár a Netflixet is használhatják majd az utasok az amerikai Delta Air Lines járatain.
Ember

A világ legnagyobb tenyésztetthúsgyára épül az Egyesült Államokban

10.000 tonna húst állítanak majd elő, állatok levágása nélkül.
Űr

Elbúcsúzott az InSight, a NASA marsrengésmérő egysége

A NASA két, egymást követő, sikertelen kommunikációs kísérlet után döntött úgy, hogy hivatalosan is befejezettnek tekinti az Insight küldetését.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.