Aki használja és még nem tette, azonnal frissítse a Google Chrome-ot

2021 / 03 / 04 / Perei Dóra
Aki használja és még nem tette, azonnal frissítse a Google Chrome-ot
Érdemes mielőbb a böngésző 89.0.4389.72-es verziójára váltani, merthogy a Google összesen negyvenhét hibát, köztük nyolc különösen súlyosat azonosított.

A Google közleménye alapján a kiberbűnözők fokozott támadásokat indítottak a böngészőn keresztül egy nulladik napi sérülékenységet kihasználva. A CVE-2021-21166 jelzésű kritikus sebezhetőséget Alison Huffman, a Microsoft szakértője figyelmeztette a keresőóriást még februárban, illetve további másik két hibát is bejelentett. A Google egyelőre nem közölt részletesebb információkat, így egyelőre azt sem lehet tudni kik, és hogyan éltek vele vissza.

Új korszak kezdődik a neten. Tényleg vége a megfigyelésnek, vagy csak új nevet kapott? Rövidesen már a Google Chrome sem teszi lehetővé az eddig megszokott reklámcélú adatgyűjtést.

Kedden azonban új frissítést tettek elérhetővé a Chrome-hoz, ami Windows, Mac és Linux gépekre egyaránt telepíthető, természetesen a szükséges javításokkal együtt. Ajánlott tehát mielőbb frissíteni a böngésző 89.0.4389.72-es verziójára, ami összesen negyvenhét bugot, köztük nyolc különösen súlyosat korrigál. A frissítés a "Chrome Súgó" menüpontjában , a "Chrome névjegye" menüben található.

További cikkek a témában:

Évek óta aktív, több millió felhasználót érintő kártékony kódokat azonosítottak A szakemberek szerint eddig több mint hárommillió felhasználó eszközére juthattak el a problémás beépülők, melyek elsősorban az Instagramhoz és a Facebookhoz ajánlottak videóletöltési funkciókat, de akadt köztük olyan is, ami zeneletöltést kínált a Spotify-ról.

Egy Google Chrome kiterjesztés több mint 100 tonna tengeri műanyag szemetet számolt fel A műanyag hulladék mára az óceán szinte minden területére eljutott. Évente 8 és 12 millió tonna műanyag kerül az óceánjainkba, ami nem csak sokféle tengeri állat életét veszélyezteti, de hosszú távon a saját életünket is, amikor mikroműanyagokra bomlik, amelyek bejutnak ivóvízünkbe, ételeinkbe, sőt a belélegzett levegőnkbe is.

Google figyelmeztetés: a Fotók app algoritmusa nem viccel, ha képeink tömörítéséről van szó Kiderülni látszik, hogy a Google Fotók beszüntetésre kerülő legnagylelkűbb, és egyik leghasználhatóbb funkciója eleve nem működött jól, a vállalat figyelmeztetést adott ki felhasználóknak.

(Fotó: Pixabay)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Digit, Phoenix, Apollo - jönnek a robotmunkások, Magyarországra is
Digit, Phoenix, Apollo - jönnek a robotmunkások, Magyarországra is
Az Agility Robotics Digit gépe az Amazonnál dolgozik, de hamarosan munkába áll egy másik kereskedelmi ellátó cég raktáraiban is. A hozzá hasonló robotokat az árupakolás mellett autógyártók telepein használják egyre gyakrabban.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.