"Alakváltó" japán kisautó jelent meg a színen 2023 / 11 / 04 / Bobák Zsófia

A japán Daihatsu autógyártó sokféle, könnyen kezelhető, minimalista kisautót készített már korábban, amelyek apró méretük miatt főként városi közlekedésre alkalmasak, most pedig négy új koncepcióautót prezentált a Japán Mobilitási Kiállításon. A járművek egyelőre csak prototípus formájában léteznek, de jól szemléltetik a gyártó fejlesztéseinek irányát, amelyek a vásárlók igényeinek megfelelő, személyre szabott járművek tervezése felé mutatnak. Egyike a koncepciójárműveknek a me:MO, ami nem feltétlenül szépségével tűnik ki a szokványos kisautók közül, hanem különleges kialakításával, mivel az autót, kívül és belül is, a tulajdonosa szabadon módosíthatja. A me:MO-hoz 3D-nyomtatással készített alkatrészeket és díszítő elemeket lehet csatlakoztatni, az utastérben pedig a sofőr melletti ülés kiemelésével lehet nagyobb tárolóhelyet teremteni. Az elektromos kisautó apró, 2,955mm×1,475mm×1,590mm méretű, de elegendő helyet biztosít egy nem túl nagy család számára, így a kellő átalakításokkal sok-sok éven és különböző életfázisokon át is kényelmesen használható a Daihatsu szerint. (Fotó: Japan Mobility Show/Daihatsu)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Két darab, hidrogént fogyasztó, vízpárát eregető busz indult el próbaüzemben, hat magyar város közlekedésében próbálják ki őket.
A Tesla sorsa múlhat a most bemutatott Cybertruck fogadtatásán
A Tesla sorsa múlhat a most bemutatott Cybertruck fogadtatásán
Ha bejön, akkor pickup-nagyhatalom lehet a cégből, ami Amerikában egyenlő a sikerrel.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.