Amerikai hírszerzők a Kongresszusnak: az USA birtokában van több egzotikus, idegen eredetű jármű is

2023 / 06 / 06 / Felkai Ádám
Amerikai hírszerzők a Kongresszusnak: az USA birtokában van több egzotikus, idegen eredetű jármű is
A Kongresszusnak nyilatkozó hírszerző szerint egzotikus járművek darabjai, sőt teljes járművek is vannak az USA birtokában, és ezt illegális mód titkolták eddig a Kongresszus elől. A The Debrief cikkében a hírszerzési közösség prominens tagjai nagyon meredek dolgokat állítanak.

2023 az UFO éve – vagy immár az UAP-é. Elég csak visszatekintenünk a februári “ballon-kilövésekre”, melyek eredményéről egyébként azóta sem tudni sokat, vagy a múlt heti NASA konferenciára a témában.

Lezajlott a NASA első, azonosítatlan repülő tárgyakkal kapcsolatos konferenciája Igazi “anomáliás” esetből kevés van, de léteznek ilyenek.

Mindez eltörpül ahhoz képest, amiről egy korábbi hírszerző tiszt számolt be az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusának, és amely egész lavinát indított el – mivel azóta több jelenleg is aktív, valamint egykori hírszerzőtiszt is nyilatkozott. Gyorsan nézzük meg röviden, hogy miről szólnak az állítások! Ezek szerint az USA-nak nem csak birtokában vannak sérült, illetve egészben maradt egzotikus – tehát nem emberi intelligenciához köthető járművek, de mindennek a vizsgálata ráadásul évtizedek óta a legnagyobb titoktartás mellett történik. A beszámolókból pedig felsejlik egy máig tartó hidegháború, ami ezen idegen technológiai eszközök tudományos kutatásával és kiaknázásával kapcsolatos, és ami egyébként globálisan folyik – derül ki a The Debrief nagyobb leleplező cikkéből.

Most pedig lássuk a részleteket: az említett, egykori titkosszolgálati tiszt információkat adott át a Kongresszusnak és a Hírszerzési Közösség főfelügyelőjének olyan mélyen eltitkolt programokról, amelyek során, ép és részben ép, nem emberi eredetű járműveket találtak. A tiszt állítása szerint ezeket az információkat jogellenesen tartották vissza a Kongresszus elől, és panaszt nyújtott be emiatt. Más, aktív és nyugalmazott titkosszolgálati tisztek, akik különböző ügynökségekben végzett munkájuk révén ismerik ezeket a programokat, egymástól függetlenül szolgáltattak hasonló, ezen állítást megerősítő információkat.

A szóban forgó tiszt, David Charles Grusch, a National Geospatial-Intelligence Agency (NGA) és a National Reconnaissance Office (NRO) egykori tisztje. Grusch az NRO képviselőjeként szolgált az Unidentified Aerial Phenomena Task Force-nál, majd később az NGA társvezetője lett az UAP elemzésében. A korábban UFO munkacsoportként ismert csoportot a haditengerészeti minisztérium hozta létre az UAP észlelésének kivizsgálására, amit a közelmúltban kibővítettek az ezen jelenségek vizsgálatára hivatalosan létrehozott AARO-val – ami már nem csak a repülő, de vízalatti, sőt az űrben megfigyelt tárgyak vizsgálatát is magában foglalja. A tiszt idén áprilisban lépett ki a kormányzat szolgálatából, épp azért, hogy ezeket az eseteket feltárhassa.

Grusch elárulta, hogy a kormány szövetségeseivel és védelmi vállalkozóival együtt évtizedek óta gyűjti be az ismeretlen eredetű töredékeket és sértetlen járműveket. A tudományos elemzések során megállapították, hogy ezek az objektumok egyedi jellemzőkkel és atomi elrendezéssel rendelkeznek, ami arra utal, hogy nem emberi, sőt akár földönkívüli intelligencia hozta őket létre.

Grusch tehát panaszt nyújtott be egy ügyvéd támogatásával, aki az eredeti hírszerzési közösség főfelügyelője volt, és hangsúlyozta azt is, hogy a visszanyert anyagok nem evilági eredetűek: sértetlen és részben ép járművek egyaránt vannak az USA birtokában. Grusch és más tanúk kiállása a nyilvánosság elé a védelmi előirányzatokról szóló törvény új védelmi rendelkezései miatt vált lehetővé.

A Kongresszus, miután nyilvános meghallgatásokat és titkos tájékoztatókat tartott az ügyben, most aktívan keresi a választ az UAP-jelenségre, ami jelentős elmozdulást jelez a légierő korábbi dezinformációs kampányához képest, amelynek célja a jelentett észlelések hiteltelenítése volt. Hogy ilyen kampány egyáltalán folyt, az is a mostani vallomásokból derült ki.

Grusch szerint ezen eszközök/járművek begyűjtése folyamatos és a legkülönbözőbb szinteken zajlik. Mint elmondta, többen is megkeresték őt ezzel kapcsolatban:

“Az UAP-programokban részt vevő személyek hivatalos minőségemben megkerestek, és felfedték aggodalmukat számos jogsértéssel kapcsolatban, mint például a szövetségi felvásárlási rendeletekkel szembeni illegális szerződéskötések és egyéb bűncselekmények, valamint az információk elhallgatása egy minősített ipari bázison és az egyetemeken keresztül.”

Grusch hitelességét több neves tiszt is megerősítette a lapnak, az egyikük így nyilatkozott:

“Alapvetően helytálló az az állítása, miszerint az elmúlt nyolcvan évben egy földi fegyverkezési verseny zajlik, amely az ismeretlen eredetű eszközök mérnöki visszafejtésére (reverse engineering) összpontosított, mint ahogy az is vitathatatlan felismerés, hogy ezen ismeretlen eredetű technológiák legalább egy része nem emberi eredetű.”

Egy másik nyilatkozó, Jonathan Gray, a National Air and Space Intelligence Center UAP-elemzésére szakosodott hírszerző tisztje először szólal meg nyilvánosan – a Jonathan Gray egyébként álnév, de a tiszt ezt a személyazonosságot használja az ügynökségen belül is. A hivatalnok az Egyesült Államok Hírszerző Közösségének szigorúan titkos engedéllyel rendelkező tisztje, aki jelenleg a National Air and Space Intelligence Center (NASIC) munkatársa, ahol az UAP elemzésére összpontosított.

Habár a Wright Patterson légibázis székhellyel rendelkező NASIC a Védelmi Minisztérium elsődleges erőforrása a külföldi légi és űrbeli fenyegetések elemzéséhez, Gray szerint ennél több zajlik ott. Mint Gray mondta:

„A nem emberi intelligencia jelensége valóságos. Nem vagyunk egyedül.”

Az elmondása szerint ráadásul mindez nem csupán az USA-t érinti, de globális jelenségről beszélhetünk – azonban globális válasz a kérdésre az elmúlt 80 évben sem született. Kiderül a beszámolójából az is, hogy az egzotikus anyagok és járművek tanulmányozása egyrészt a XX. század elejére nyúlik vissza, másrészt a tiszt szerint mindez többé nem maradhat titokban. Elmondása szerint több megtalált egozikus anyag mögött prózai és földi tudományos magyarázat áll – azonban nem mindegyik anyag esetén igaz ez, és mint mondta:

“Minden nullánál nagyobb szám ebben a kategóriában tagadhatatlanul jelentős statisztikai százalékot jelent.”

És hogy egy ilyen magasrangú, “beavatott” hírszerző, mint Gray, most mégis miért áll elő ezzel? Azért, mert elmondása szerint régebben szükség volt a titkolózásra ez ügyben, de többé már nem ez a helyzet:

„Bár kemény dió, a potenciális technológiai fejlesztéseket bármely kellően fejlett nemzet begyűjtheti, majd felhasználhatja aszimmetrikus hadviselésre, ezért némi titoktartásnak meg kell maradnia. Azonban már nem szükséges tagadni, hogy ezek a nem emberi intelligenciából származó fejlett technológiák egyáltalán léteznek, vagy tagadni, hogy ezek a technológiák leszálltak, lezuhantak vagy emberi lények kezébe kerültek."

Gray megjegyezte azt is, hogy a nyilvánosság körében továbbra is elsődleges konszenzusként az a hipotézis érvényesül, hogy az Egyesült Államok egyedül zsarnokoskodott a többi nemzettel, hogy megtartsák ezt a titoktartást közel egy évszázadon át. Magyarán az USA ült rá egy évszázadon át arra az információra, hogy létezik rajtunk kívül más intelligencia is – Gray viszont éppen ezen a képen szeretne változtatni:

„Azt remélem, hogy eltántorítom a globális lakosságot ettől az archaikus és ostoba elképzeléstől, és potenciálisan megnyitom az utat egy sokkal szélesebb körű vitához.”

Az egyébként Grusch szerint is veszélyes, ha ez a „nyolcvan éves fegyverkezési verseny” titokban marad, mert „tovább gátolja a világ lakosságát abban, hogy felkészüljön egy váratlan, nem emberi intelligenciával történő kapcsolatfelvételre”.

Gyorsan jegyezzük meg, hogy Garry Nolan stanfordi professzor, aki az első tudományos publikációt írta az említett egzotikus anyagok kapcsán, 100 százalékig biztos abban, hogy a bolygónkat idegen civilizáció mesterséges intelligencia vezérelte drónjai látogatják.

(Kép: Pixabay/christianplass)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.