Annyira népszerű az Amazon ingyenes játéka, a Lost Ark, hogy a régióban elfogytak rá a helyek

2022 / 02 / 22 / Pőcze Balázs
Annyira népszerű az Amazon ingyenes játéka, a Lost Ark, hogy a régióban elfogytak rá a helyek
A leginkább a Diablo sorozatra emlékeztető Lost Arknak huszonnégy órára sem volt szüksége ahhoz, hogy elérje az egymillió egyszerre kapcsolódó játékost, ám a korán jött népszerűség nem várt problémákat eredményezett.

Koreában már 2019 vége óta elérhető, ám Európába és az Egyesült Államokba csak most érkezett meg az MMOARPG, vagyis sok játékos által online játszható akció-kalandjáték. A kritikusi és felhasználói véleményeket összegyűjtő Metacritic szerint nagyjából erős közepes a Lost Ark; a Polygonon úgy fogalmaztak, hogy "hasonló, mint a Diablo, csak a varázslatok nagyobbak, a harcosok szexibbek, és minden fel van tekerve tizenegyesre". A játékért ugyan nem kell fizetni, ám az "alapítói csomagokra" tizenöt, de akár száz dollárt is elkölthetünk.

A számítógépes világ legismertebb független játékplatformja, a Steam adatai szerint a Lost Ark kevesebb mint egy nap alatt döntötte meg az egymillió felhasználós csúcsot, majd az ikonikus Counter-Strike: Global Offensive-et és a Dota 2-t is megelőzte 1 325 305 szimultán játékosával. Az első helyezett battle royale játék, a PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) hárommillió fölötti rekordjától azért még messze jár - írja a The Verge.

Néhány nappal később a portál már arról számolt be, hogy Közép-Európában egyre többen csak várólistáról, vagy egyáltalán nem tudnak belépni a Lost Arkba. A nyugati játékosok röviddel ezután új szervereket kaptak, ám a régiónkban erre tovább kellett várni. "Több szervert nem tudunk elindítani, mivel nagyon sok rendszernek kell együttműködnie ahhoz, hogy minden működőképes legyen" - fogalmaztak a játék készítői egy fórumon. Itt azt is kiemelték, hogy egyelőre nincs lehetőség egy másik szerveren folytatni a játékot, ha a korábbi túlterhelt volna. Hivatalos Twitter csatornájukra vasárnap óta nem érkeztek új hírek. Cikkünk írásakor egy, a rendszer terheltségét követő weboldal szerint a szerverek körülbelül felén vannak még szabad helyek játszani, bár ez valószínűleg a koradélutáni időpontnak is köszönhető.

(Fotó: Lost Ark)


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
A “Ketrecek ketrece” néven emlegetett anyag nem csak a CO2-t köti meg, de egy annál jóval potensebb üvegházhatású gázt is. A tudósok véleménye alapján rendkívül ígéretes felfedezésről van szó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.