Annyira népszerű az Amazon ingyenes játéka, a Lost Ark, hogy a régióban elfogytak rá a helyek

2022 / 02 / 22 / Pőcze Balázs
Annyira népszerű az Amazon ingyenes játéka, a Lost Ark, hogy a régióban elfogytak rá a helyek
A leginkább a Diablo sorozatra emlékeztető Lost Arknak huszonnégy órára sem volt szüksége ahhoz, hogy elérje az egymillió egyszerre kapcsolódó játékost, ám a korán jött népszerűség nem várt problémákat eredményezett.

Koreában már 2019 vége óta elérhető, ám Európába és az Egyesült Államokba csak most érkezett meg az MMOARPG, vagyis sok játékos által online játszható akció-kalandjáték. A kritikusi és felhasználói véleményeket összegyűjtő Metacritic szerint nagyjából erős közepes a Lost Ark; a Polygonon úgy fogalmaztak, hogy "hasonló, mint a Diablo, csak a varázslatok nagyobbak, a harcosok szexibbek, és minden fel van tekerve tizenegyesre". A játékért ugyan nem kell fizetni, ám az "alapítói csomagokra" tizenöt, de akár száz dollárt is elkölthetünk.

A számítógépes világ legismertebb független játékplatformja, a Steam adatai szerint a Lost Ark kevesebb mint egy nap alatt döntötte meg az egymillió felhasználós csúcsot, majd az ikonikus Counter-Strike: Global Offensive-et és a Dota 2-t is megelőzte 1 325 305 szimultán játékosával. Az első helyezett battle royale játék, a PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) hárommillió fölötti rekordjától azért még messze jár - írja a The Verge.

Néhány nappal később a portál már arról számolt be, hogy Közép-Európában egyre többen csak várólistáról, vagy egyáltalán nem tudnak belépni a Lost Arkba. A nyugati játékosok röviddel ezután új szervereket kaptak, ám a régiónkban erre tovább kellett várni. "Több szervert nem tudunk elindítani, mivel nagyon sok rendszernek kell együttműködnie ahhoz, hogy minden működőképes legyen" - fogalmaztak a játék készítői egy fórumon. Itt azt is kiemelték, hogy egyelőre nincs lehetőség egy másik szerveren folytatni a játékot, ha a korábbi túlterhelt volna. Hivatalos Twitter csatornájukra vasárnap óta nem érkeztek új hírek. Cikkünk írásakor egy, a rendszer terheltségét követő weboldal szerint a szerverek körülbelül felén vannak még szabad helyek játszani, bár ez valószínűleg a koradélutáni időpontnak is köszönhető.

(Fotó: Lost Ark)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
A robot elkíséri az embert a túrákra és kiválasztja a legoptimálisabb helyet és pozíciót a minél jobb energiatermeléshez.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.